RIBW Raalte, onderdeel van RIBW Overijssel, heeft dinsdag 28 mei een feestelijke opening van het Vegro uitleenpunt op hun werklocatie aan de Kaagstraat 10a. Hier kun je terecht voor de uitleen- en verhuur van diverse hulpmiddelen. Je kunt hierbij denken aan rolstoelen, krukken, bedverhogers, een ondersteek, een borstkolf, een douchekruk en nog veel meer.

Een deel van het assortiment kun je via de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor een bepaalde periode gratis lenen. Het enige wat je nodig hebt is een geldige legitimatie en je zorgverzekeringspas. Uitleenhulpmiddelen worden verstrekt wanneer er een medische indicatie voor is. Deze indicatie wordt gegeven door een verpleegkundige, medisch specialist of andere gemachtigd voorschrijver.  De hulpmiddelen kun je na gebruik hier ook weer inleveren.

In Raalte was eerder een uitleenpunt van hulpmiddelen bij buurtcentrum de Buut, deze is komen te vervallen. De werklocatie van RIBW Overijssel biedt mensen die (tijdelijk) niet werken de kans om onder begeleiding in een veilige omgeving ervaring op te doen, te ontwikkelen en te groeien.  Een mooie samenwerking tussen twee organisaties die positieve gezondheid en kijken naar wat er wél kan, belangrijk vinden. Kom gerust langs. De enthousiaste medewerkers helpen je graag op weg!

Op maandag en vrijdag is het uitleenpunt geopend van 9:00 – 11:30 en op dinsdag, woensdag en donderdag tot 15:00 uur.

Meer informatie kun je vinden op www.vegro.nl

Door Redactie