Niet alleen walhalla voor varkens

Misschien las u het al in de krant: dit jaar ontving Overesch Ecologische Landbouw de bokaal voor de mooiste modderpoel voor varkens. Nu is het zo dat Overesch niet alleen voor varkens een walhalla is. Ook liefhebbers van goede kwaliteitsproducten kunnen hun hart ophalen aan de Hondemotsweg. Mensen die er voor het eerst binnenstappen zijn dan ook aangenaam verrast door de grote moderne winkel en het zeer uitgebreide biologische assortiment.

Daarmee geeft Overesch een geheel nieuwe en vooral eigen invulling aan de term boerderijwinkel. In de ruime, overzichtelijke winkel kunnen klanten namelijk van alles vinden. Sleutelwoorden daarbij zijn: lekker en duurzaam. Vers gebakken brood en diverse overheerlijke koeken bijvoorbeeld. En wat te denken van een grote keuze in speciaal bieren en de zalige wijnen van onder meer biologisch wijnhuis Neleman? De witte ‘Just Fucking Good Wine’ van deze wijnmaker heeft deze maand een 10- gekregen van wijnrecensent Onno Kleyn in de Volkskrant. “Nieuwsgierig? Kom gerust een flesje halen!” 

Nieuw in het assortiment is Werfzeep. De plantaardige zepen van deze Utrechtse zeepziederij zijn mild, verzorgend en biologisch. Werfzeep maakt diverse geuren en soorten. “Bovendien scheelt het vanwege de papieren verpakking flink wat plastic afval in de badkamer!” vertelt Maaike Hondshorst. “Verder hebben we veel groente en fruit. Alles biologisch en het liefst zo lokaal mogelijk.” Met het kopen van al dit moois en lekkers kan je zelfs nog weer voor korting sparen! Met hoog rendement, want iedere €10,- levert een stempel op en een volle spaarkaart met 30 stempels levert €15,- korting op!

Meer ruimte
Biologisch is een logische keuze als je duurzaamheid belangrijk vindt. Lokaler en duurzamer dan vlees van eigen varkens en koeien kan je het niet krijgen. Biologisch betekent dat het vee veel meer ruimte en uitloop heeft. Verder krijgen de varkens en koeien eigen geteeld voer. Maaike: “Dit alles sluit helemaal aan bij de kringlooplandbouw die Overesch voorstaat. Als je hier op het bedrijf langskomt, kun je de dieren zien lopen en grazen.” Glimlachend: “En in modder zien badderen natuurlijk! Kortom: je weet dus wat je eet!”

Van bedrijf tot particulier
Met het oog op de komende decembermaand heeft Overesch een speciale showroom ingericht met allerlei mogelijke kerstpakketten. Zowel particulieren als grote en kleine bedrijven kunnen hier terecht om inspiratie op te doen voor een mooi geschenk. Op deze sfeervolle plek valt voor ieder budget en smaak iets te kiezen. “Dat gaat van simpel en klein tot zo groot mogelijk,” illustreert Maaike. “Zo hebben we leuke theepakketjes waarin naast thee ook koekjes van bakkerij Overkempe uit Olst, een mooie mok en chocola zit. En van de eerder genoemde Werfzeep is er een pakketje met twee soorten zeep, een handdoekje en toilettas.” Letterlijk en figuurlijk uitpakken kan met een groot boodschappenpakket. Daarin zit dan wijn, bier en verschillende lekkere dingen uit de winkel.

Kerstgroen, knalgeel en flamingoroze
Naast de feestelijke geschenkdozen is er dit jaar ook de mogelijkheid te kiezen voor een tas van jute, katoen of vilt. Deze kan gepersonaliseerd worden naar wens.  “Van de jute hebben we ook een feestelijke uitvoering met gouddraad. Een anderemogelijkheid is een eenvoudige katoenen tas die in heel veel leuke kleuren verkrijgbaar is. Denk aan rood, kerstgroen, maar ook knalgeel en flamingoroze.” Verder heeft Overesch een ruime keuze in mooie serveerplanken en snijplanken. “Kortom: genoeg reden om een keertje langs te komen om een kijkje te nemen!”

Wees welkom bij:
Overesch Ecologische Landbouw
Hondemotsweg 40
8101 NJ Raalte
0572 391 674
www.overesch.nl
info@overesch.nl

Door Redactie

Geef een reactie