Salland Zorgverzekeraar kondigt aan de contractering rond te hebben met 93% huisartsenzorg, 92% fysiotherapie, 84% apotheken en 40% ziekenhuizen in Nederland. Bij de ziekenhuizen verwacht de zorgverzekeraar dat 75% gecontracteerd is voor 1 december en 100% voor eind dit jaar. Salland Zorgverzekeraar, een van de oudste zorgverzekeraars in Nederland, is blij dat de contractering voorspoedig verloopt en dat ze, samen met zorgaanbieders, verzekerden goede zorg in 2024 kan garanderen.

“Goede afspraken maken over de zorg vraagt de laatste jaren steeds meer van zorgverlener en zorgverzekeraar. Ondank de complexiteit zien we dit jaar voor het eerst een positieve wending”, vertelt Paul Offringa, directeur Zorg Salland Zorgverzekeraar. Elk jaar maakt Salland Zorgverzekeraar afspraken met zorgaanbieders over goede en toegankelijke zorg en bijbehorende tarieven. Het doel van zorgcontractering is om een balans te vinden tussen het bieden van goede zorg aan verzekerden en het waarborgen van betaalbaarheid en efficiëntie binnen de gezondheidszorgsector.

Zorg dichtbij

“In Midden-IJssel werken we samen aan de regionale organisatie van zorg, dat maakt dat je elkaar goed kent, weet welke uitdagingen we samen aanpakken en dat heeft een positief effect op het verloop van de contractering”, benadrukt Offringa.

Salland Zorgverzekeraar, al ruim 160 jaar gevestigd in Deventer, bouwt met gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst, inwoners, Salland United en zorg- en welzijnsorganisaties van eerstelijnszorg tot en met Deventer Ziekenhuis aan de regionale organisatie van de zorg. Het doel is goede, passende zorg in de regio toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen die hier woont. “De regionale organisatie van de zorg heeft alles in zich om gezond leven in de regio makkelijker te maken. Ook wanneer zorg nodig is, zorgen we er samen voor dat deze dichtbij toegankelijk en betaalbaar is.”

Meer informatie

Salland Zorgverzekeringen zorgzoeker
Salland Zorgverzekeringen

Door Redactie

Geef een reactie