In Salland en wijde omgeving is Hoogeboom Raalte een bekende naam. Sinds 1935 is het bedrijf actief met het aannemen van grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden, recycling en verhuur van machines en containers. Maar ook met sloopwerkzaamheden, asbest – en bodemsanering, riolering en bestrating. U kent de firma zonder meer ook van recente projecten zoals het bouwrijp maken van de Zegge VII en van het algehele grondwerk (grondverbetering, ontgraven) riolering en bestrating voor de uitbreiding van Wehkamp in Zwolle en de nieuwbouw van Pan Oston in Raalte.

Dat men hier van mooie klussen houdt, mag duide­lijk zijn. “Projecten waar we breed op in ­kunnen zetten met onze diverse disciplines, daar ­worden we gelukkig van”, zegt Jurgen Hoogeboom. Misschien heeft u de medewerkers en de machines van Hoogeboom recent gezien tijdens het bouwrijp maken van de grond aan de Nieuwe Deventerweg, bij de rotonde aan de N348/N332, wat voorheen het caravancentrum was.

De Poort van Raalte
Dit unieke stuk grond is sinds een aantal jaren in het bezit van Gerard Jansen Holleboom, eigenaar/directeur van OQ Value. Hij heeft deze plek aangekocht en realiseert hier De Poort van Raalte; een (bemand) tankstation met wasstraat, een shop, lunchroom én oliehandel. De Poort van Raalte zal eind dit jaar operationeel zijn. “Ik ben zeer content met deze locatie, het is een uitzonderlijke plek. Het tank­station is straks vanaf verschillende kanten, namelijk via de grote rotonde bereikbaar. Op deze manier het tankstation te kunnen aanrijden waarborgt de bereikbaarheid en niet in het minst de verkeersveiligheid”, aldus Gerard Jansen Holleboom. 

Vanzelfsprekend is hij niet over één nacht ijs gegaan. Met jarenlange ervaring in de olie-industrie en het ondernemerschap kan hij ‘dichter bij huis’ of eigenlijk ‘thuis’ een droom waarmaken. Hij koos weloverwogen voor Hoogeboom Raalte, wegens hun Sallandse mentaliteit, certificering en uiteenlopende disciplines. Gerard geeft aan blij te zijn met alle ontwikkelingen. De samenwerking met de gemeente Raalte en het bundelen van de krachten met Hoogeboom is hem erg goed bevallen. 

Van bronbemaling tot sanering, riolering en straatwerk
Jurgen Hoogeboom; “Een paar weken geleden zijn we op deze locatie gefaseerd begonnen met bronbemaling, grondsanering, uitgraven, riolering, grond en – straatwerk. Aanvankelijk kwamen we wat verrassingen tegen. Vroeger liep er een weg over het terrein. Hier ontdekten we leidingen die zijn blijven liggen. Telkens wanneer we hierop stuitten hebben we contact opgenomen met bevoegd gezag om te kijken of de leidingen nog in werking waren en of deze verwijderd konden worden. Speciaal aan dit project is dat we uitgraven tot zeker 5 m diep, ten behoeve van de gasolietanks. Dit geschiedt met een kraan die een lange giek heeft. Inmiddels is de fundering gelegd en is de kelder geplaatst.”

Een tankstation met diverse faciliteiten rijker
Een mooie ontwikkeling dus. Aan het einde van dit jaar is Raalte een tankstation met uitgebreide faciliteiten en ruime openingstijden (06.00 – 22.00) rijker. Het tankstation is straks tijdens openingstijden bemand en krijgt betaalterminals voor na sluitingstijd. Het transportverkeer kan 24/7 tanken met een pas. Er komen twee wasboxen en een wasstraat met rollover. Op de bovenverdieping worden kantoren gebouwd voor de oliehandel waarmee de zakelijke markt, zoals de landbouw, aannemerij en transport bedient wordt. Gerard; “Hier zijn we al mee begonnen. Met de tankauto’s zijn we op weg en kan men voor  brandstoffen en smeerolie een beroep op ons doen.” 

Jurgen: “Samen met Gerard hebben we nagedacht over de meest optimale uitvoering. We kunnen hem ontzorgen doordat we het gehele project, van begin tot eind coördineren. Voor ons is het vooral belangrijk dat straks zowel onze klant als wijzelf, tevreden en trots zijn op het eindresultaat.”

Hoogeboom Raalte
Boeierstraat 5
8102 HS  Raalte

Recycling
Stobbenbroekerweg 16 Raalte
Rijnlandstraat 5 Zwolle
0572 35 22 50
info@hoogeboom-raalte.nl
www.hoogeboom-raalte.nl

OQ Value BV
088 45 46 474
gerard@oqvalue.nl
www.oqvalue.nl

Door Redactie

Geef een reactie