Waarin een kleine plaats groot kan zijn

Aan het eind van het jaar zijn de ogen van de paardenwereld vooral gericht op Mariënheem. Zo’n tweehonderd vrijwilligers zijn daar druk geweest om de jaarlijkse Sallandse Ruiterdagen te organiseren.

Marcel Heetkamp, voorzitter van de Sallandse Ruiterdagen vertelt; “Zoals iedere vereniging en ieder evenement weet, draait alles om de vrijwilligers. Gemiddeld 40 verschillende vrijwilligers per dag zijn er nodig om alleen de dag goed te laten verlopen. Dan hebben wij het nog niet over alle uren voorafgaand en na afloop. Iedere keer is het weer een hele belasting voor de leden maar het is het iedere keer meer dan waard. Wij zijn trots dat al deze mensen zich steeds weer inzetten.”

Vooral de regionale toppers en de talenten komen naar de Sallandse Ruiterdagen, die van woensdag 26 december tot en met zondag 30 december gehouden worden. De Sallandse Ruiterdagen zijn en blijven het grootste regionale concours waar amateurs en professionele ruiters zij aan zij strijden om de hoofdprijs, de Gouden Aar. Op 2 januari gaan de Sallandse Ruiterdagen voor de pony’s van start. Vorig jaar werd er tot de laatste minuut gestreden om de Gouden Aar mee naar huis te mogen nemen.

Voor het derde jaar op rij is de hoofdsponsor Horka International BV waar ze enorm trots op zijn. Horka staat bekend als een totaalleverancier van ruiter-, paarden- en stalproducten. Momenteel worden de merken Horka en Red Horse wereldwijd verkocht via een uitgebreid dealernetwerk verspreid over meer dan 35 landen. Horka steunt hen niet alleen financieel, maar ook alle extra prijzen bij zowel de paarden als de pony’s worden door Horka gesponsord.

“Nieuw dit jaar is de 1.40 rubriek op vrijdagavond. Ruiters die in de hoogste klasse uitkomen kunnen wij hierbij wat extra`s bieden. Er zijn nog niet veel 1.40 wedstrijden en al helemaal niet in combinatie met een landelijke wedstrijd,” vertelt Cynthia Krosman, onder andere verantwoordelijk voor het secretariaat van de Sallandse Ruiterdagen.

U bent namens de Sallandse Ruiterdagen van harte welkom. Er is genoeg te zien en te doen voor iedereen. De entree is gratis en als u op tijd bent dan is er genoeg plek op de verwarmde tribune of kantine. De eerste finale op 29 december begint om 7.00 uur en de tweede finale op 30 december begint om 9.30 uur.

Door Redactie

Geef een reactie