Het eerste betaalbare diner voor iedereen met een smalle beurs en mensen die graag eens gezelschap aan tafel willen hebben was afgelopen woensdag een groot succes. Of, zoals een van de deelnemers het zei: “Ik was hier samen met mijn zoon en had gewoon het idee alsof ik in een vijf sterren restaurant zat. Zo lekker gegeten en helemaal bediening erbij. Dat was nou eens leuk. Ik ga zeker nog een keer en neem dan een vriendin mee”.

Woensdagavond, Boeierstraat 10. Buiten brandt een vuurkorf, de vlag van Doorpakken Salland wappert als herkenning. Binnen zijn de tafels gedekt, kleurrijke verlichting verhoogt de sfeer. Tientallen gasten druppelen binnen. Het uiteenlopende gezelschap schuift aan en wordt van een drankje voorzien. Soep, Ardenner ham met meloen, rollade met gebakken aardappelen, groenten en tot slot ijs met verse aardbeien en slagroom worden opgediend. Tussen de gangen door een druk gepraat over van alles. Nieuwe contacten worden gelegd.

Wisselende plaatsen

Dat was het beeld van het eerste maandelijkse diner dat Stichting Doorpakken Salland iedere derde woensdag van de maand organiseert. Het idee is om mensen die het nodig hebben in de gelegenheid te stellen om rond het thema Samen Tafelen in Salland tenminste één keer per maand voor heel weinig geld een goed en gezond diner aan te bieden en andere mensen te ontmoeten. Dat gebeurt iedere keer op een andere plaats. Op 15 februari is het in de Proeftuin van Salland op Den Nul en op 15 maart bij Buuffie’s in Heino.

Aanmelden

Je bent welkom met je gezin, of alleen en je mag gezellig iemand meenemen. Je betaalt slechts € 2,50 per persoon. Hiervoor krijg je drie gangen, inclusief één drankje. Per keer is plaats voor maximaal 40 personen. Aanmelden kan per mail via tafelen@doorpakkensalland.nl of telefonisch via 06 12626922. Geef daarbij aan voor welke datum en plaats je kiest en met hoeveel je komt.

Door Redactie

Geef een reactie