Waarom de diensten van Siebert Makelaars interessant zijn bij de verkoop én bij de aankoop van een woning? 

Geld besparen
Zeker nu de woningmarkt overspannen is en woningen aan de lopende band worden gekocht en verkocht, wordt er nogal eens gesuggereerd dat een verkoop- en aankoopmakelaar overbodig is. Gert Siebert en Jolande Eikenaar van Siebert Makelaars in Raalte, leggen graag uit waarom het wel degelijk van toegevoegde waarde is voor kopers en verkopers. Het is namelijk het tegenovergestelde: “U bespaart hier juist geld mee!” 

Emotie versus objectiviteit
“Omdat het aanbod minder is dan de vraag, wordt er vaak teveel betaald voor een woning. Wij, als NVM makelaar, kunnen u exact informeren wat u maximaal voor een huis moet betalen. Siebert Makelaars weet wat er in de markt speelt. Mede door ons NVM-uitwisselingssysteem zien wij de reële transactieprijzen van recent verkochte woningen in de nabije omgeving van de woning, die u op het oog heeft. Hierdoor kunnen wij overgaan tot een goede en doordachte bieding. Verder voorkomt u ondoordachte beslissingen, omdat er nu eenmaal meer emotie bij een koper ligt. Wij kijken kritisch met u mee, zijn professioneel en we kunnen u behoeden voor juridische problemen. Uiteraard begeleiden wij het proces van A tot Z.”

Verkoop boven de verwachte opbrengst
Maar ook, bij verkoop wordt de rol van een makelaar nogal eens onderschat. Over de promotie in de media, dat het loont om uw huis zelf te verkopen, zegt Jolande het volgende: “Het stigma dat een makelaar duur is, is naar onze mening niet waar. Teveel voor een nieuwe woning betalen of te weinig voor de oude woning ontvangen, kost veel meer geld! De familie, vriend of kennis, die aangeeft de woning te willen kopen, zal nooit de prijs betalen, die u in gedachten heeft. Er is immers weinig concurrentie. De woning is namelijk niet bekend bij het grote publiek, doordat de woning niet wordt gepresenteerd op Funda en niet bekend is in ons zoek­opdrachtensysteem. Ook komt het geregeld voor dat de prijs die in gedachten is niet marktconform is, waardoor de woning vervolgens te goedkoop van de hand wordt gedaan. Tevens kan het in de toekomst veel juridische problemen opleveren, als er bepaalde informatie niet goed wordt vastgelegd. Dit kan vervelende en kostbare situaties opleveren. 

Met onze kennis van de lokale markt, kunnen wij een reële prijs vaststellen en slagen wij er veelal in het object boven de verwachte opbrengst van de klant te verkopen. Daarnaast hanteren wij een realistische en eerlijke prijs voor onze diensten. Kortom: De prijs van onze diensten, verdient u met behulp van ons, terug. 

Nog een reden om ons in te schakelen is, dat iedereen in de maatschappij het druk heeft en zonder tussenkomst van de makelaar, is het verkopen van een huis een hele klus. Naast het gereed maken van de woning, moeten o.a. ook bezichtigingen uitgevoerd worden. En in de praktijk wordt dit vooral bij de kopers, als ongemakkelijk ervaren. Men voelt zich tijdens een bezichtiging toch vrijer als ze met een makelaar door het object lopen en niet met een eigenaar.” 

Gert en Jolande zijn het er beiden over eens dat het hun vak is, om partijen bij elkaar te brengen. Ze voeren hun werk vol passie en inzet uit. Samen met Mariska en Annelies doen ze er alles aan om een goed resultaat voor de klanten te bewerkstelligen.

Bent u nog niet geheel overtuigd? Jolande en Gert lichten de toegevoegde waarde van hun kantoor graag toe in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek!

Siebert Makelaars
Vrieswijk 1
8103 PB Raalte
0572 363 664
www.siebertmakelaars.nl
info@siebertmakelaars.nl

Door Redactie

Geef een reactie