Hoeveel vind jij jezelf waard? Dat is een vraag die ik vaak stel aan mensen. Dat is waar het namelijk vaak aan schort. Zelfwaarde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Met name vrouwen vinden zichzelf nooit goed genoeg, vinden het lastig om grenzen aan te geven en goed voor zichzelf te zorgen. Altijd gaat de ander voor, de partner, de kinderen, de vriendin. Uiteindelijk kan dit je gaan opbreken. Het is altijd interessant om uit te zoeken wat de reden is dat iemand zichzelf blijkbaar niet voldoende waard vindt om ook goed voor zichzelf te zorgen.

Wat mij betreft is zelfkennis, echt begrijpen waarom je doet zoals je doet, de sleutel tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Als coach maak ik gebruik van een oosterse manier van denken (de Oost Nederlandse en de Aziatische). De Oost-Nederlandse die uitgaat van nuchterheid, de Aziatische die uitgaat van de elementenleer. Deze elementenleer stelt dat aan ieder persoon één of meerdere elementen zijn gekoppeld. Daaraan hangen eigenschappen die als een soort blauwdruk voor die persoon zijn. Het is ontzettend interessant om die er bij te pakken om tot zelfkennis te komen. Om echt te begrijpen waar je kwaliteiten en je valkuilen liggen en te snappen waarom je doet zoals je doet. Om te begrijpen waarom je bijvoorbeeld een burn out krijgt.

Daarnaast is het altijd fascinerend om de diepgang in te gaan over de invloeden vanuit de opvoeding en omgeving die van invloed zijn geweest op de persoonsontwikkeling. Dit brengt ontzettend veel inzichten en daarmee groei als persoon. Naast de genen die natuurlijk ook een rol spelen maakt dit alles bij elkaar dat je bent wie je bent.

Resultaat van een coachtraject is dat je meer zelfkennis krijgt. Meer begrip krijgt voor jezelf en de ander. Liever bent voor jezelf, meer gaat opkomen voor jezelf en jezelf durft te laten horen. Je gaat staan voor wie je bent en je voelt je zelfverzekerder. Je voelt beter aan welke keuzes je te maken hebt in het leven als het bijvoorbeeld gaat om relaties en werk.

Wil jij helemaal oké zijn met jezelf? Wil je gaan staan voor wie je bent en keuzes maken die echt bij jou passen. Die je echt blij maken? Neem dan gerust contact op. Dit kan via de mail, via social media of rechtstreeks via de website.

Sietske Mollink
Coaching & Advies
info@sietskemollink.nl
www.sietskemollink.nl

Door Redactie

Geef een reactie