Muziekliefhebbers aller landen verenigt u vooral in Heeten!

De Ponyweek staat bij menigeen bekend om het gevarieerde programma. Tijdens het eerste weekend waren er vele activiteiten met een sportieve inslag, maar vanaf vrijdag 28 september wordt het echt een muziekfeestje. Het laatste weekend is het domein van de muziekcommissie die verant-woordelijk is voor de invulling van de muziek na de vlooienmarkt op vrijdag, Pleinpop op zaterdag en de afsluitende zondagmiddag.

Als je in Heeten woont, er hebt gewoond of gewoon een goede band hebt met het dorp, dan heb je de vrijdag van de Ponyweek geblokt. Eerst even slenteren over de vlooienmarkt en ergens in de middag lonkt dan wel ergens een terras met familie en/of bekenden. En dan op de overgang van middag naar avond moet je zorgen dat je in de Ponytent bent. Want, daar staan zowel Stef Ekkel als de band Waterproof Shampoo geprogrammeerd.

Zanger Stef Ekkel is natuurlijk bekend van zijn hits ‘De Woonboot’ en ‘Liever te dik in de kist’. Waar hij ook op het podium staat, het feest is gegarandeerd. Het is een ander genre, maar Waterproof Shampoo weet de stemming er eveneens goed in te houden. Bij deze band knalt de energie zo ongeveer uit de speakers en komt de ene na de andere hit voorbij.

De afsluitende zaterdag – 29 september – staat in het teken van het muziekspektakel Pleinpop. De taxibusjes rijden dan af en aan om het uitgaanspubliek uit Salland naar Heeten te brengen. Pleinpop heeft een eigen sfeertje dankzij twee tenten met verschillende programmering. Je hebt de keuze tussen een DJ-tent en een Ponytent. In de DJ-tent staat een keur aan DJ’s op het podium en in de Ponytent is de band Baby Blue geprogrammeerd in combinatie met Feest-DJ Bacchie.

Ponyweek 2018 gaat er uit met een knaller. Dit keer geen Oktoberfest op de laatste zondag, maar een spetterende feestmiddag en -avond met de band Reflexxion. “Het is tijd voor iets anders”, aldus Arno Bosman en Calvin Klein Overmeen van de muziekcommissie. Een formatie die alle leeftijden en doelgroepen moet aanspreken en in beweging kan krijgen. En het goede nieuws is dat de feesttent een uurtje langer open blijft: tot 19.00 in plaats van 18.00 uur!

 

www.pleinpopfestival.nl

 

      www.ponyweek.nl

Door Redactie

Geef een reactie