Stan Endeman uit Luttenberg (24 jaar) fluit al meer dan 10 jaar(!) voor de KNVB. Op 14-jarige leeftijd heeft hij bij SV Heeten zijn eerste KNVB (junioren)certificaat in ontvangst mogen nemen.

Sinds 2013 heeft Stan zich binnen de vereniging doorontwikkeld als arbiter. Vanaf jongs af aan was Stan super ambitieus en had één grote droom en dat was het fluiten in de Eredivisie. Stan heeft enkele jaren deel uit mogen maken van het Talententraject in District Oost. Helaas kwam hier in de zomer van 2023 definitief een einde aan.

Ondanks dat dit voor hem niet als een verrassing kwam, is het natuurlijk altijd een droom die uiteen spat. Vaak krijgt de huidige generatie het verwijt dat men niet met tegenslagen om kan gaan en dat men bij tegenspoed het spreekwoordelijke bijltje erbij neerlegt.

Natuurlijk heeft Stan zijn twijfels gehad, maar hij was mentaal ijzersterk en liet zich door niemand van de wijs brengen en zijn liefde voor de arbitrage doofde nimmer! Is het toeval? Is het een ‘bevrijding’ geweest? Zeg het maar, maar dit jaar is Stan letterlijk gaan vliegen. In de gemengde zaterdag eerste klasse is Stan dit seizoen bezig aan een fantastisch seizoen, met als ultiem hoogtepunt zijn debuut in de vierde divisie tussen TVC’28 en VV Buitenpost. Ondertussen heeft hij bij VV Berkum tegen VV Pelikaan S. ook reeds zijn tweede vierde divisieduel mogen fluiten.

Aankomende zondag staat om 14.00 de confrontatie op de planning tussen WSV Apeldoorn en SV Voorwaarts Twello. Deze regionale clash is de 250ste(!) wedstrijd die Stan (in zijn nog steeds prille loopbaan) mag fluiten. Tijdens deze wedstrijd zal er aandacht geschonken worden aan dit heugelijke feit.

Het bestuur van SNO Nijverdal is oprecht trots op haar jonge talent. Mede door de mentale kracht van Stan is hij een voorbeeld voor de nieuwe generatie. Het bestuur wil Stan veel plezier toewensen bij deze prachtige wedstrijd en zij zijn ervan overtuigd dat Stan zich verder zal ontwikkelen als arbiter in (de absolute top) van het amateurvoetbal.

 

 

 

 

 

Door Redactie