We zitten nu al een tijdje in de corona pandemie, maar niet getreurd bij woonlocatie de Braak van de Parabool. Corona heeft ook iets goeds gebracht, namelijk een heel gave snoezelruimte in samenwerking met verschillende bedrijven uit de regio. 

De Braak
De Braak in Raalte is een kleinschalige woonlocatie speciaal voor bewoners met een verstandelijke beperking die al wat ouder zijn. Er zijn 3 woningen voor 6 bewoners. In totaal wonen hier 18 mensen. Het is een modern gebouw, waarin licht en ruimte een belangrijke rol spelen. Hier kan je wonen als je meer zorg nodig hebt of de komende jaren nodig gaat hebben.

Het verhaal achter de snoezelruimte
De locatie was zich al aan het oriënteren om dagbesteding op de locatie aan te bieden, omdat voor een aantal bewoners externe dagbesteding niet meer aansloot. Door de eerste lockdown is dit in een stroomversnelling gekomen. Er werd gezien hoeveel positief effect dagbesteding aan huis had op de bewoners. Daarom is hier een verdere invulling aan gegeven door ‘Zin in mijn dag’ te ontwikkelen. Dit is een belevingsgerichte dagbesteding op locatie. 

Bewoners kunnen op locatie blijven en hoeven niet met een taxi naar een andere locatie vervoerd te worden. Zes bewoners maken hier gebruik van. Ze doen activiteiten die ze zelf leuk vinden. Zo wil een bewoner houtbranden en een ander graag kleuren. 

Omdat ze door corona niet naar buiten konden, heeft begeleider Annet Spijkerman gekeken of een snoezelruimte een mooie aanvulling zou zijn. En dit is het. Ze heeft de huidige badkamer omgetoverd tot een heerlijk ontspannen relax oord. Met een plafond met sterren en veel kleurtjes, muziek en heerlijke aromageur. De ruimte geeft rust. Vooral nu er zo weinig kan tijdens corona is dit echt een cadeautje. Bij de Braak zien ze heel veel blije gezichten.

Bedankt
Ze willen alle bedrijven bedanken die hen gesponsord hebben. Zonder hen hadden ze dit niet mogelijk kunnen maken.
Gesponsord door: Bergman installatie (Hoonhorst), Electrocentrum (Lemelerveld), Dreamplafonds (Heino), José Reuvekamp (Heino). 

De Parabool
De Braak 24b Raalte
www.deparabool.nl
@deparabool

Door Redactie