De voorbereidingen voor ‘Kerstavond maar dan anders’ in Mariënheem zijn volle gang en nog uitgebreider dan in 2022!

We gaan er een geweldige avond van maken van, voor, door en met elkaar. Kerstmis als feest van vrede. Vorig jaar was het een groot succes en daarom hebben wij dit jaar weer gekozen voor het neerzetten van een kerstavond maar dan anders. Een grote groep vrijwilligers vanuit muziek, dans, verhaal, vieren en toneel is bij elkaar gekomen om samen de Kerstavond 3.0 op te zetten voor 24 december 2023. Een avond waarin net als vorig jaar een eeuwenoud verhaal uit het feest rond centraal staat met een hedendaagse vertolking. Een verhaal van eeuwenoud maar in een hedendaagse jasje.

Enthousiast zijn vele mensen bezig met de voorbereiding, waaronder vele inwoners, onze Mariënheemse toneelspelers, gitarist Bram, zingende kinderen, dansmariekes van Assendorper Zotten, Media Vita, Dames- en Herenkoor, popkoor Puur, midwinterhoorn spelers en voorganger diaken Fokko de Graaf.

De toneelspelers Alex Bruggeman en Wilhelmien Alferink hebben dit jaar weer een mooi verhaal die ze samen met andere spelers gaan verbeelden. Dit verhaal is samen met alle anderen tot één geheel gesmeed. Het verhaal wordt namelijk afgewisseld met muziek, dans en gebed. Het wordt een ware beleving voor jong en oud. De actualiteit in de wereld staat centraal in het oeroude verhaal over de geboorte van Jezus op Kerstavond. Meer dan 2000 jaar geleden wisten de herders niet wat ze zagen en al helemaal niet wat ze ervan konden verwachten. Weten wij anno 2023 wat de tijd van oorlog, nieuwe politieke wind, inflatie, klimaat ons zal brengen? Weten wij het kindje Jezus opnieuw te bezoeken vanuit een nieuwsgierigheid? Gaan wij mee met de verrassende boodschap van engelen aan de herder? Samen met diaken Fokko de Graaf nemen wij u mee in oude tijden die zich nu anno 2023 afspelen.

Wat het dit jaar nog anders maakt is dat voor de allerkleinsten de avond begint met Kindje wiegen. De ouders, de bezoekers die willen, kunnen blijven om het kerstbouterbos te bezoeken en er is wat te eten en drinken om daarna vanaf 18.30 in de kerk plaats te kunnen nemen voor de viering die start om 19.00 uur.

In de aanloop naar kerstavond hebben we in Mariënheem ook de Kerstmarkt op 14 december in de Schalm van 15.00 uur tot 21.00 uur. Op zondag 17 december van 16.00 tot 18.00 uur is het Kerstbouterbos in sfeervolle verlichting en kunnen de allerkleinsten het Kerstverhaal beleven. Op eerste en tweede Kerstdag is de kerk open en volop in sfeervolle verlichten en met kerstmuziek. Kom gerust langs om een kijkje te nemen.

Reserveer in je agenda 24 december 2023 vanaf 18.30 uur bij de kerk in Mariënheem! Of vanaf 17.00 uur voor het kindje wiegen. De toegang is gratis. Wel is er ruimte voor een vrije gift. Dit is zeer welkom voor de gemaakte organisatie onkosten.

Kom erbij!

Voor meer informatie projectenmarienheem@gmail.com of via Marion Kogelman 06 18291938

Door Redactie

Geef een reactie