Een kind doet in de jonge jaren vaardigheden en ervaringen op die enorm belangrijk zijn en de basis vormen voor de latere ontwikkeling. Wij zijn ons daar bij Kinderopvang KOOS van bewust en denken elke dag én in al ons handelen na over de vraag ‘Wat betekent dit voor het kind?’.

Spelen en onderzoeken is volgens ons dé manier om deze vroege ontwikkeling alle kansen te geven. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden en omdat het een uitlaatklep is voor fantasie en energie. Door te spelen en in aanraking te komen met verschillende ontwikkelgebieden kunnen kinderen bestaande hersenverbindingen verstevigen en nieuwe hersenverbindingen leggen.

Daarnaast kunnen kinderen door te spelen in een veilige omgeving oefenen met vaardigheden en situaties als voorbereiding op de rest van het leven. Spelen maakt ons brein flexibel, stelt het open voor een veranderende wereld en zorgt voor meer mentale veerkracht.

Bij Kinderopvang KOOS spelen en onderzoeken kinderen de hele dag door. Wij ondersteunen de kinderen hierbij door kansrijke momenten te grijpen, ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te bieden en door het spel van het kind te verkennen, te verbinden en te verrijken. Bij kinderen tot 4 jaar doen we dit vooral door aandacht te besteden aan de brede ontwikkeling. Doordat kinderen bij ons al op jonge leeftijd kennis maken met een breed spel- en ontwikkelaanbod, leren ze steeds beter hun eigen interesses, voorkeuren en talenten kennen. Vanaf de BSO-leeftijd stimuleren we de kinderen om talenten te ontdekken en te benutten. Hiermee kunnen kinderen uitbloeien tot de beste versie van zichzelf!

Kinderopvang KOOS
Monumentstraat 55a, 8102 AK Raalte
Tel. 0572 – 360 185
klantbeheer@kinderopvangkoos.nl
www.kinderopvangkoos.nl

Door Redactie

Geef een reactie