Sportieve wandelaars opgelet: dwaal mee met de gids van Staatsbosbeheer door het weidse landschap van de Sallandse Heuvelrug. Na een kop koffie of thee bij het Buitencentrum ga je op pad. Deze extra lange wandeling gaat door heuvels, uitgestrekte bossen en over heidevelden. Met aandacht voor de planten en de dieren, maar ook voor de cultuurhistorie van dit gebeid. Je eindigt weer bij het Buitencentrum. Een wandeling vol rust, ruimte en reliëf.

Wat is mooier dan een heerlijke lange wandeling over de Sallandse Heuvelrug? Op dinsdag 18 juli organiseert Staatsbosbeheer een wandeldagtocht door de bossen en over de glooiende heidevelden. Gaat u mee?

De uitgestrekte heidevelden, de on-Nederlandse vergezichten, de rust en ruimte en de verhalen over de natuur, cultuur en historie van het gebied zijn de ingrediënten voor een mooie dag in de natuur. Dus trek de wandelschoenen aan, pak het fototoestel en neem eventueel een verrekijker mee en ga mee op pad.

Vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal vertrekken deelnemers om 10.30 uur en rond 13.00 uur zijn zij moe maar voldaan weer terug bij het Buitencentrum. De kosten zijn € 11,50 per persoon, inclusief een kop koffie/thee bij de start. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

 

Door Redactie

Geef een reactie