Samen nieuwe onderwerpen verkennen en uitdiepen, kennis en meningen uitwisselen. Meedoen in een studiekring is voor veel senioren een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven.

In Heeten is een leuke studiekring met 8 leden actief. Zij zijn op zoek naar nieuwe leden.

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die regelmatig bij elkaar komen om actuele onderwerpen te bespreken en zich te verdiepen in interessante thema’s. Het gaat om leren, ideeën uitwisselen en mensen ontmoeten. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. Bovendien: deelnemen aan een studiekring houdt je hersenen fit!

Studiekring Heeten

De studiekring Heeten bestaat nog maar kort en heeft nu 8 leden: 2 mannen en 6 vrouwen. Een lid vertelt ons: ‘Onze leeftijden variëren van ongeveer 65 tot ergens in de 80. We hebben telkens weer prettige en inspirerende gesprekken over wat er maar voorbijkomt, in een prima sfeer, waarin we elkaar de ruimte geven en iedereen zich veilig voelt.’

Bijeenkomsten

De kring komt elke eerste donderdag maand samen van 9.30 – 11.30 uur in Kulturhus ’t Trefpunt in Heeten. Deelname is gratis, er wordt alleen een kleine vergoeding voor koffie/thee gevraagd.

Contact

Op donderdag 2 mei van 9.30 – 11.30 uur staat een ontmoeting tussen potentiële nieuwe leden en de studiekring gepland in Bibliotheek Heeten. Potentieel nieuwe leden wordt gevraagd om 9.15 uur alvast aanwezig te zijn. Bij interesse of vragen kan contact worden opgenomen met Martine Temmink, begeleider studiekringen bij Bibliotheek Salland via martine.temmink@bibliotheeksalland.nl of 06-26849521.

Door Redactie