Nieuw garagebedrijf aan Almelosestraat in Raalte is hét adres  voor betaalbaar onderhoud 

In deze economisch onzekere tijd van start gaan met een nieuw garagebedrijf? Ramon Jonkman durft het aan en is drie maanden geleden aan de Almelosestraat 49 in Raalte zijn eigen garagebedrijf ‘Auto Techniek Salland’ begonnen. Ondanks de concurrentie heeft hij alle vertrouwen in zijn eenmanszaak. “Door mijn brede elektronicakennis, specialisme op het gebied van inbouw én betaalbare service onderscheid ik mij van de standaard garagebedrijven.”      

In Raalte zullen velen Ramon ongetwijfeld nog kennen als de monteur van autobedrijf Automat/De Roef. In de vijftien jaar die hij daar werkte, wist hij een grote klantenkring op te bouwen en het bedrijf als volwaardig autobedrijf op de kaart te zetten. 

Na jaren getwijfeld te hebben over een eigen zaak, besloot Ramon de knoop door te hakken. “Het lijkt me mooi om iets voor mezelf op te bouwen! Bij het bedrijf van mijn neef aan de Almelosestraat kon ik gunstig een hal met werkplaats huren. De insteek? Een bedrijf dat laagdrempelig is en waar je voor alles terecht kunt! Van standaardonderhoud tot vrijwel alle inbouwwerkzaamheden.” 

De 38-jarige Ramon omschrijft zichzelf als een ‘echte techniekliefhebber’. “Alles waar een stekker aanzit of waar brandstof in moet, interesseert mij enorm! Als kind begon dat al en deed ik klussen in de buurt, zoals fietsen repareren enzovoorts. Later kwamen daar brommers en scooters bij.” 

Zo kwam het dat hij bij Kruiper Tweewielers kwam te werken. “Daar was ik altijd het liefst met brommers en zitmaaiers bezig! Later ben ik verdergegaan bij Beekman Elektro waar ik veel elektronicakennis heb opgedaan en alle benodigde diploma’s heb behaald.”  

Daarna kon Ramon aan de slag bij Automat, waar hij zich bezighield met de kant van de inbouw. “Alles wat ze daar verkochten, zoals alarmsystemen, radio’s, carkits enzovoorts, bouwde ik in. Al gauw bleek dat dit helemaal mijn ding was en zo belandde ik in de werkplaats van Automat/De Roef. Daar hield ik me onder andere bezig met inbouw­apparatuur, trekhaken, reparaties en onderhoud van alle merken auto’s.”

Ramon, die over brede elektronicakennis beschikt, merkte dat het balletje wel vaak zijn kant oprolde, zodra er technische problemen waren. “Al gauw wisten ook andere garages mij te vinden voor problemen waar ze zelf niet uitkwamen. Elektronica in de auto is helemaal mijn ding! Van een complexe storing oplossen krijg ik altijd enorm veel energie!” zegt hij met een vrolijke glimlach. 

Gunstig tarief!
Gezien de ruime ervaring en brede kennis van Ramon biedt Auto Techniek Salland een fors pakket aan diensten. Ramon somt op: “Standaardonderhoudswerkzaamheden zoals grote- of kleine beurt, banden, vervanging van distributie enzovoorts. Maar ook alle inbouwwerkzaamheden zoals audio, kilometerregistratie, parkeersensoren, achteruitrijcamera en noem maar op. Verder kun je bij mij terecht voor verlichting van aanhangers, trekhaken, cruise control, diagnose van complexe storingen en het coderen en programmeren van auto’s.” 

Vrachtwagens en campers zijn overigens óók welkom bij Auto Techniek Salland. Bijvoorbeeld voor de inbouw van alarmsystemen, camera’s en televisies.    

Een ander specialisme van Ramon is airco’s. “Een airco heeft iedere twee jaar een servicebeurt nodig. Als je dat verwaarloost, kan het zwaar in de kosten lopen”, geeft Ramon als waarschuwing mee. “Maar binnenkort is er een leuke actie!”  

“Auto Techniek Salland staat voor kwaliteit en heeft een oplossing voor élke portemonnee” benadrukt Ramon, die dankzij een gunstig tarief autorijden betaalbaar kan houden. “Bovendien weet ik auto’s op hun waarde te schatten, dan ga je er toch iets anders mee om. Ik werk dan ook netjes en ben heel secuur.”  

Problemen met vervoer? Autotechniek Salland heeft een haal- en brengservice!

Auto Techniek Salland
Almelosestraat 49, 8102 HB  Raalte
06 21 56 62 9
www.autotechnieksalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie