Er is weer een grote verandering gaande. De zomer hebben we achter ons gelaten, de herfst is in aantocht. Hoe kijk jij terug op de afgelopen maanden? Ja, het was mooi weer. Maar heb je daar ook van genoten? Had je vakantie, een relaxed zomergevoel en kwam je tot rust? Of werd je overvallen door het grote ‘moeten’ nu er weer van alles kon na de rustige coronaperiode? Mindfulnesstrainer Marion Kogelman-Bloo helpt je weer op weg in het gewone ritme.

Na de zomer kan het lastig zijn weer in het ritme te komen van alledag. Wat is dat eigenlijk voor jou, het ritme van alledag? Ben je al snel weer vervallen in haasten, rennen en vliegen? Druk aan het werk, zorgen voor de kinderen, de sportieve draad weer oppakken, sociale contacten onderhouden. Het kan snel gedaan zijn met de rust.

De zomerperiode
In de zomerperiode stond je misschien door vakantie dichter bij jezelf. Je dagen waren anders. Je leefde niet vanuit een automatisme. Je kon open en liefdevol naar jezelf en je leven kijken. Fijn! Of… confronterend? Veel prikkels, veel contacten en het móet allemaal zo leuk zijn. Tel daar een beetje inpakstress en drukte door allerlei uitjes bij op en daar is de onrust. En achteraf de verbazing. Waar was dat nou eigenlijk voor nodig? En vooral: hoe kom je nu weer in balans?

Verandering vraagt aandacht
Ieder moment, iedere fase in je leven is weer een verandering. Alles is een nieuw begin vol nieuwe kansen, ook de overgang na de zomer. Opeens kan dat een lastige gedachte zijn. Lukt het niet om opnieuw te beginnen en met een nieuwe blik naar jezelf te kijken. Want dat vraagt geduld, telkens weer. En compassie met jezelf. En jij wilt alleen maar gewoon door, zonder al te veel na te denken. Onthoud in elk geval dat nieuwe fases in het jaar, in het leven altijd aandacht vragen. Ze vragen erom om er bij stil te staan, bewust van die verandering te zijn. Dat is heel normaal en werkt bij ons mensen nu eenmaal zo.

Weer opstarten
Mindfulness kan je helpen de balans terug te vinden. Want soms lukt het even niet om op te starten. Je ziet om je heen iedereen weer door hollen alsof er nooit een zomerperiode is geweest. Misschien is er voor jou een andere fase van je leven aangebroken. Ben je gestopt met werken, gaat je kind opeens naar een andere school of heb je te maken met ziekte, verdriet of pijn.

Klachten?
Het vanzelfsprekende is dan even weg. Je voelt je daardoor gespannen en ervaart klachten op fysiek en mentaal niveau. Hoofdpijn, buikpijn, je piekert of bent juist afwezig. Gedachten worden groot en groter. Je weet vast wel dat het niet reëel is, maar wat doe je eraan? Het is gewoon zoals het gaat.

Mindfulness
Met mindfulness als 8-weekse training, leer je jezelf beter kennen. Je ontdekt hoe dingen bij jou werken en hoe je anders kunt kijken naar jezelf en je verdriet. Mindfulness is een grote ontdekkingstocht naar wat er altijd al was. Een ontdekking naar jezelf die je met nieuwsgierigheid en vriendelijkheid aan mag gaan. Je oefent bewuste aandacht voor wat er is, wordt eraan herinnerd wat écht belangrijk is en voelt de energie van binnenuit weer stromen. Je krijgt soms letterlijk weer lucht. Je gedachten worden helder, het leven voelt weer licht. Je ziet en hoort de levende wereld om je heen en kunt daar weer van genieten. Ook al begint dat soms klein, het is er wel.

Mindfulness trainingen
Misschien wist je al wat mindfulness voor je kan doen doordat je een 8-weekse training hebt gedaan bij Marion. Kom dan nog eens terug naar een stiltedag. Of sluit aan bij de mindfulnessavonden die er al zijn. Of kijk eens naar de mindfulness compassie training of mindful ouderschap. Een verdieping voor jezelf als cadeautje aan jezelf. Marion neemt je graag mee in de wereld van mindfulness.

Wie is Marion?
Marion Kogelman-Bloo is van oorsprong docente. Na een academische opleiding pedagogiek vond zij haar weg steeds meer in mindfulness. Met diverse trainingen en cursussen biedt ze mensen de helpende hand als het leven even tegenzit. Ook wanneer je meer uit jezelf wilt halen of op zoek bent naar rust in je leven, kan Marion je verder helpen. Vanuit jouw behoeften en jouw eigenheid. Marion is gecertificeerd mindfulness trainer.

Vergoedingen
Er zijn verschillende manieren om de training mindfulness vergoed te krijgen. De moeite waard om na te kijken.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel als je aanvullend verzekerd bent.
Sommige werkgevers vergoeden een mindfulness training.
Ook kan je bij je gemeente of het UWV vragen welke mogelijkheden voor vergoeding er zijn.

Meer informatie op www.mindfulnessmetmarion.nl.

Door Redactie

Geef een reactie