Op woensdag 30 augustus zet de Bibliotheek Centrum haar deuren gastvrij open voor jongeren tot 27 jaar. Tussen 9.30 en 16.30 uur krijgen ze de kans om te ontdekken dat de bibliotheek veel meer te bieden heeft dan alleen boeken lenen. Bovendien kunnen ze zich inschrijven voor een gratis bibliotheekabonnement.

Een aanzienlijke groep eerstejaarsstudenten van Saxion en Aventus bezoekt de bibliotheek als onderdeel van hun introductiedag. Desondanks is iedere jongere welkom om langs te komen.

Deze speciale dag markeert het feestelijke begin van de jongerencampagne, die doorgaat tot eind oktober. Gedurende deze periode ontvangen jongeren een goodie bag als ze zich inschrijven, ongeacht de vestiging waar ze dat doen.

Programma

De dag staat in het teken van jongeren en biedt een scala aan activiteiten: ontdekken van de nieuwste BookTok-titels, ontspannen op het dakterras, genieten van een korte film in de huiskamerbioscoop, creatief bezig zijn in de photo booth, gebruik maken van laserprinters en ontspannen met een drankje bij biebcafé Freshman. Dit belooft een voorproefje te zijn van nog meer.

Daarom is het gratis abonnement een aantrekkelijke kans. Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer, kijkt vol verwachting uit naar het bezoek van de eerstejaars studenten van Saxion en Aventus op de campagnedag. Ze willen hen een echt gevoel geven van wat de bibliotheek te bieden heeft. Natuurlijk zijn alle jongeren uit Deventer welkom, want het gratis abonnement is voor iedereen beschikbaar. Er valt zoveel te ontdekken en dat willen ze graag laten zien in al hun vestigingen.

Divers aanbod

Het abonnement biedt jongeren gratis toegang tot een schat aan bronnen, waaronder boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften en online cursussen. Bovendien is dit abonnement nu vrij van boetes. In alle vestigingen kunnen ze gebruik maken van studie- en werkplekken, en informatie krijgen over de digitale overheid, zoals hulp bij studiefinanciering. Ook worden er regelmatig workshops, schrijfcursussen, leesclubs en spelletjesavonden georganiseerd, en is er ruimte voor ontmoeting en debat over diverse onderwerpen.

Scholieren, studenten en starters

Dankzij de steun van de gemeente Deventer is dit aanbod tot stand gekomen. Het is bedoeld om scholieren, studenten en starters langer te laten profiteren van de vele mogelijkheden die de bibliotheek te bieden heeft. Een bibliotheekabonnement draagt bij aan gelijke kansen en kan het plezier in lezen vergroten.

Door Redactie

Geef een reactie