Alweer tien jaar? Voor advocaten Christa Schoemaker en Marian Ellenbroek is de tijd voorbij gevlogen. Destijds sprongen ze met z’n tweeën in het diepe en startten ze samen de advocatenpraktijk SchoeBroek advocaten & mediators. Tijd voor een goed gesprek.

Chantage, wraak, dure auto’s, vage praktijken, gladde praatjes. Liefhebbers van de populaire Netflix-serie Suits moeten we teleurstellen. De dagelijkse realiteit van de advocatenwereld is minder flitsend dan de serie doet denken. Daar kunnen de dames Christa en Marian over mee praten. Zij zijn het toonbeeld van Sallandse nuchterheid en hard werken. Precies wat hun klanten, zowel ondernemers als particulieren, waarderen. En dit voorjaar doen ze dat alweer tien jaar.

Hoe het begon
Eerst even een klein stapje terug in de tijd. Na hun rechtenstudie startten de jonge advocaten in 2000 beiden bij een advocatenkantoor in Apeldoorn. Geregeld kwamen ze elkaar tegen bij De Jonge Balie, een netwerk van beginnende advocaten. Het klikte en langzamerhand groeide het idee om samen een eigen kantoor op te richten waar ze op hun eigen manier klanten zouden helpen. Op 1 mei 2008 werd SchoeBroek advocaten & mediators een feit.

Veel gebeurd
Waren ze toen nog met z’n tweeën, inmiddels hebben ze er drie collega’s bij: Erica en Heidi voor de secretariële ondersteuning, Matthijs Knobben als collega-advocaat. “Dankzij deze uitbreiding zijn we heel breed wat betreft rechtsgebieden: letselschade, personen- en familierecht, mediation, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en erfrecht,” vertelt Christa. “Daarnaast hebben we sinds 2014 een tweede kantoor; in Raalte en zijn we onlangs verhuisd binnen Deventer naar de Pikeursbaan. Mooie ontwikkelingen binnen slechts enkele jaren.”

Heldere juridische taal
En dat is niet het enige dat veranderd is. In de advocatenwereld gaan de ontwikkelingen ook door. Zoals digitalisering. Nagenoeg alle correspondentie gaat per mail en voor een aantal type zaken is elektronisch procederen nu de standaard. “Dat heeft voordelen, maar het lastige is dat mensen ook snel antwoord verwachten terwijl het soms veel tijd kost om iets uit te zoeken. De juridische taal is er gelukkig voor mensen wel begrijpelijker op geworden,” aldus Marian. ,”En als je kijkt naar het soort zaken, is mediation populair geworden. Fijn, want samen tot een goede afwikkeling komen past bij onze visie en aanpak. Ook hebben slachtoffers meer rechten gekregen waardoor er meer mogelijk is en de rechtsbijstand uitgebreider is geworden. Dat maakt ons werk als advocaat extra boeiend.”

Baklava en kindersokjes
Hoeveel zaken ze ook al hebben gedaan, er blijven er altijd wel een aantal bij. Heftige zaken als het gaat om nabestaanden,  kinderontvoering, zedendelicten, geweld of beslagleggingen. Gelukkig zijn er ook leuke dingen, onverwachte bedankjes van klanten bijvoorbeeld. De dames hebben het nodige ontvangen, van baklava en loempia’s tot zelfgebreide kindersokjes en uitnodigingen voor het theater.

Altijd voor de klant
Als je tien jaar bestaat, is het natuurlijk mooi om even terug te kijken wat je allemaal bereikt hebt. Maar hoe zien de dames de toekomst van SchoeBroek advocaten & mediators? “We zijn op de goede weg. Goed contact met onze klanten vinden wij belangrijk. Ze kunnen ons altijd bellen en we houden graag korte lijnen. Mensen hebben behoefte aan duidelijkheid. Wat is hun juridische positie, wat zijn hun kansen? Daar zijn we realistisch in. Mooie praatjes zijn we niet van, wel van eerlijkheid en duidelijkheid. Voor ons is het ook belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. We volgen studies en zijn aangesloten bij specialistische verenigingen. En onze kennis delen we graag met onze klanten via informatieve Powerlunches en onze nieuwsbrieven. We willen dat onze klanten krijgen waar ze recht op hebben, daar maken we ons iedere dag hard voor. Dat maakt ons werk interessant.”

Save the date
Powerlunch voor ondernemers. Reserveer alvast in uw agenda dinsdag 19 juni 2018 12.00 tot 13.15 uur te Raalte.

Westdorplaan 229a
8101 PN Raalte
0570 633 399
info@schoebroek.nl
www.schoebroek.nl

Door Redactie

Geef een reactie