Tandartspraktijk R.C.L. Raalte loopt voorop in de ontwikkelingen op het gebied van tandheelkunde. “We doen vrijwel alles digitaal, van het vastleggen van afspraken tot het maken van protheses met 3D-printer”, aldus tandarts R. Cristian Lupu. Daarnaast is deze praktijk hét adres voor zogeheten angstpatiënten. Zij kunnen eventueel volledig onder narcose worden gebracht.

R.C.L. Raalte behoort momenteel tot het handjevol tandartspraktijken in Nederland die wanneer de patiënt dit wenst een volledige narcose toepast voor behandelingen. “We besteden op deze wijze extra kwaliteitszorg en aandacht aan angstpatiënten, mensen die niet of nauwelijks op de tandartsstoel durven plaats te nemen, zonder dat daarbij een heftige spanning wordt ervaren”, legt Cristian Lupu uit. “We vinden het belangrijk om de angst van patiënten af te nemen. We gebruiken onze eigen technieken op het gebied van bijzondere tandheelkunde, en helpen als het niet anders mogelijk is dan te behandelen, niet zelden leidt dit tot meerdere noodzakelijke ingrepen. Dit kunnen we dankzij de narcose uitvoeren in één sessie.Tandartspraktijk R.C.L. Raalte biedt deze mogelijkheid vanaf maart. Wij nodigen u eerst uit voor een vrijblijvend intakegesprek. We maken kennis met u en we overleggen over de mogelijkheden. U mag een vriend of familielid in de behandelkamer meenemen voor extra steun.”

Veilige narcose

Wanneer de patiënt akkoord gaat met het voorstel, wordt een afspraak gemaakt voor de behandeling. Een externe partij voert vervolgens op een veilige manier de narcose uit, waarbij vooraf wordt gecheckt of de patiënt eventueel allergische reacties kan vertonen, om complicaties tijdens de ingreep te voorkomen. Onder narcose zijn behandelingen pijnloos. Cristian Lupu voert de behandeling zelf uit met zijn eigen team. “Ik heb er bewust voor gekozen om zelf een deskundig team samen te stellen”, aldus Cristian. “Ik heb mijn eigen medewerksters geselecteerd ”.

Ontwikkeling praktijk

Aansluitend investeerde tandarts Lupu in digitale apparatuur. Niet alleen de mondscanner, maar ook de 3D-printers behoren tot de nieuwste innovaties in de tandartspraktijk. Beugels, protheses en kunstgebitten worden allemaal digitaal vervaardigd. Uiteraard nadat eerst alles nauwgezet is gescand en opgemeten.

Goede tandzorg begint al op de kinderleeftijd

Goede tandzorg begint al op de kinderleeftijd, vanaf het moment dat de eerste tand doorbreekt. “Daarbij zetten we nadrukkelijk in op preventie”, aldus Cristian Lupu. “Ik raad ouders van harte aan om hun kind(eren) al op jonge leeftijd twee keer per jaar naar de tandarts te laten gaan. Je kunt daarmee veel onnodig leed voorkomen. Ook treedt er dan gewenning in en voorkom je dat ze angst krijgen voor de tandarts. We geven ook poetsinstructies, die je als ouder op een speelse manier thuis kunt ontwikkelen.”

Flossen

Deze extra aandacht voor tandzorg is niet voor niets, zo wijzen de cijfers uit. Cristian: “In Nederland hebben we relatief grote problemen met gaatjes in de tanden van kinderen. Gaatjes (cariës) ontstaan als er tandplak op de tanden aanwezig is. De tanden van een kwart van de 5-jarigen is al enigszins aangetast door cariës. 40% van de elfjarigen in Nederland heeft last van gaatjes. Dat aantal is de afgelopen periode juist toegenomen, hoewel je het tegendeel zou verwachten. Dit heeft onder meer te maken met voedingsgewoonten en het nuttigen van frisdrank. Samen met de ouders kunnen we dit probleem oplossen. Ouders moeten thuis veel aandacht besteden aan het poetsen, minimaal twee keer per dag met fluoride tandtandpasta. Minstens zo belangrijk is flossen of tandenstoken, want met poetsen bereik je kleine holtes tussen de tanden onvoldoende. Vaak blijven juist dáár voedselresten achter die het begin vormen van tandbederf. Vaak klagen mensen dat het tandvlees daardoor gaat bloeden. In het begin is dat ook zo, maar als je het consequent volhoudt, gebeurt dat nauwelijks meer.”

Tandartspraktijk R.C.L. Raalte is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00- 17.00 uur. Ook per mail kan men voor een consult contact opnemen.

Tandartspraktijk R.C.L. Raalte
De Hilde 82, 8102 KJ Raalte
Tel. 0572 – 356 614
info@tandartspraktijkrclraalte.nl
www.tandartspraktijkrclraalte.nl

Door Redactie

Geef een reactie