Stel, je koopt een huis en dan zit er een keuken in die niet aan je wensen voldoet. Een nieuwe keuken is nogal een aanslag op je budget; genoeg andere dingen die in zo’n periode handen vol geld kosten immers. Een slimme oplossing is om je keuken dan over te laten spuiten. Je kunt daarmee een heel aantal jaren vooruit met de bestaande keuken, maar dan wel in een kleur die jou aanspreekt en er bovendien weer uit ziet als nieuw. “Ja klopt, we zien dat veel mensen voor deze oplossing kiezen. Het scheelt een boel geld in een dure tijd en ook prettig: je hebt er geen complete verbouwing bij. Meestal heb ik binnen twee weken alles weer op zijn plek terug.” Aan het woord is Mark Hoogeslag van Keukenspuiterij Salland uit Heeten.

Dat klinkt goed, maar kan dat ook als mijn keuken gebreken heeft?
Mark: “In de praktijk is bij keukens die over worden gespoten vaak een kastje kapot, of er zijn scharniertjes die vervangen moeten worden. Soms is een nieuw aanrechtblad nodig of is inbouwapparatuur aan vervanging toe. Omdat ik van huis uit keukenmaker ben is dat geen enkel probleem. Dat betekent doorgaans echt niet dat je meteen een compleet nieuwe keuken moet kopen.”

Aha, keukenmaker. Aan wat voor keuken moet ik dan denken? En doe je dat nog steeds?
“Jazeker, dat zou ik niet willen missen! Ik zit nu zelf ruim 25 jaar in het vak als meubel- en keukenmaker, en heb vele trends voorbij zien komen. Het vak heb ik destijds bij Eddie Reimert geleerd. Mijn passie ligt echt bij het maken van keukens, het is een product waar mensen iedere dag gebruik van maken. Het vakmanschap zit hem er wat mij betreft in om een keuken zo precies op maat te maken, dat mijn klanten er oprecht blij van worden: functioneel èn mooi,” aldus Mark.

Dianne Schoorlemmer vult aan: “We zijn begonnen met Hoogeslag Totaal Interieur: het maken van maatwerk keukens en kasten, van inbouw tot haardmeubels. In juli 2013 is Mark als zelfstandig ondernemer gestart, eerst in een schuurtje bij zijn broer en vier jaar later hebben we een pand gebouwd op het industrieterrein in Heeten. Nadat we eigenlijk alles een beetje op de rit hadden, kwam steeds vaker de vraag ‘of we ook meubels en keukens overspuiten’ en zo is in 2018 Keukenspuiterij Salland ontstaan, werkend volgens alle eisen van de gezondheidswet. Een heel logische combinatie en aanvulling op ons bedrijf.”

En als ik mijn keuken bij jullie laat overspuiten, hoe gaat dat in de praktijk?
Mark lacht: “Eerst een bak koffie natuurlijk! Maar zonder dollen, het begint wel met een goed gesprek over wat er nodig is natuurlijk. Wat is de staat van de keuken en wat is de kleur en stijl die jij graag in je keuken terugziet? We zien steeds meer variatie in kleuren in de nieuwste trends en mode. Spreekt jou dat aan of houd je juist van klassiek? Kies je voor mat of hoogglans, licht of donker, grote of kleine handgrepen? Aan de mogelijkheden zijn weinig grenzen. Belangrijkste is dat het aansluit bij jouw wensen.” En ben je daar over uit, dan gaat het uitvoerende werk vervolgens beginnen. 

“Ja, en daar komt wel wat meer bij kijken dan enkel een likje verf. We zorgen er voor dat het folie goed worden verwijderd, er wordt flink geschuurd, de fronten worden voorzien van een grondverflaag en wordt geheel en streeploos naar wens van de klant in kleur gespoten. Na het bevestigen van de handgrepen kan alles worden geplaatst. We werken uit principe met verf van Sikkens, want het moet wel kwaliteit zijn wat we afleveren. De verf die we gebruiken is bijna altijd op waterbasis, dat is veel gezonder en beter voor mens en milieu.”

Je praat over ‘we’. Doen jullie dit met z’n tweeën?
“Ik heb zelf het vak ook moeten leren en geef het vakmanschap graag door. We leiden jongens op tot meubel- en keukenmaker, maar ook tot spuiter. Dat is echt een vak apart. De meeste jongens die bij ons werken of stage lopen, leren alles van begin tot einde. Onze uitgangspunt is de jongens het vak echt te leren. En als je dan ziet dat ze het oppakken en leuk vinden, daar word ik dan wel echt blij van ja!”

Meer weten?
Weten of Hoogeslag Totaal Interieur – Keukenspuiterij Salland jou ook kan helpen aan je droomkeuken? Kijk op www.hti-heeten.nl of bel (06) 5106 0447. Op facebook vind je regelmatig foto’s van zowel nieuwe als overgespoten keukens. Zoek op ‘Hoogeslag Totaal Interieur’.

Keuken spuiterij Salland
Mark Hoogeslag
IJzerweg 5
8111 CW Heeten
06 51 060 447
info@hti-heeten.nl
www.hti-heeten.nl

Door Redactie

Geef een reactie