‘Volledig op mijn plek bij dit familiebedrijf met oog voor mantelzorg’

Wie zich kwetsbaar durft op te stellen door na zesentwintig jaar een vaste baan op te zeggen voor een nieuwe uitdaging via een uitzendbureau verdient niet minder dan de gedrevenheid van Uitzendbureau Salland om iedere keer weer voor de ultieme match tussen werkgever en werknemer te gaan. Brenda Kiestra nam deze stap en is nu volledig op haar plek (en inmiddels in dienst) bij Boerhof Projectinrichters in Heeten. “Boerhof voelt als een warm nest waar ook alle aandacht en begrip voor mijn rol als mantelzorger is en dus ga ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk.”

Uitzendbureau Salland had al vaker naar volle tevredenheid hulpstoffeerders aan Boerhof geleverd. Het lag dus voor de hand dat Irene Eektimmerman van Salland werd gevraagd ook een kandidaat te vinden die aan de hoge eisen van de vacature voor projectadministrateur voldeed. “Ik ken het bedrijf goed en dus kon ik niet alleen een match qua eisen, maar ook qua persoonlijkheid maken.” Al in een vrij gevorderd stadium met een andere kandidaat kwam het aantrekkelijke cv van Brenda bij Salland binnen. “Na persoonlijk contact met Brenda wist ik dat er geen betere kandidaat te vinden zou zijn en dus heb ik haar alsnog aan Boerhof voorgesteld.”

Prettige samenwerking
Brenda werkte al jaren voor een bedrijf in bouw-materialen, maar kon er na de overname door een overkoepelende organisatie niet langer haar draai vinden. “Toen ik deze vacature zag, heb ik meteen het uitzendbureau gebeld. Vanaf dat eerste moment heb ik de samenwerking op mijn weg van baan naar baan als zeer prettig ervaren. Ik kon rekenen op een goede terugkoppeling van de gesprekken met Boerhof en later bleek ook het urensysteem en alles eigenlijk keurig geregeld. Tijdens de gezellige kerstborrel bleken andere uitzendkrachten mijn positieve ervaringen te delen.”

Mantelzorgvriendelijk bedrijf
Voor het sollicitatiegesprek heeft Brenda zich natuurlijk zorgvuldig in het bedrijf verdiept. “Naast het werk past ook de cultuur van dit familiebedrijf perfect bij mij. En met de zorg voor een broer met een verstandelijke beperking is de aandacht voor mantelzorg een mooie bijkomstigheid.” Voor directeur Kristel Leerkes, zelf ook mantelzorger, is het meer een vanzelfsprekendheid. “Ik geloof in ‘wat je geeft, krijg je terug’ en dus vind ik het belangrijk er open over te praten en naar te handelen als de thuissituatie erom vraagt.” Wat dat precies inhoudt, verwoorden Kristel, Brenda en andere collega’s in een prachtig filmpje, onder het kopje MVO te zien op www.boerhofprojectinrichters.nl.

Flexibele instelling
Op papier mocht Brenda dan niet aan alle eisen voldoen, de gesprekken en drijfverentest toonden Kristel een zeer goede match. “Irene kent ons bedrijf door en door en dus wist ik dat ik Brenda een kans moest geven toen zij op de valreep onder mijn aandacht werd gebracht.” Dat Brenda uitstekend past, blijkt wel uit het feit dat Boerhof haar al na drie in plaats van de gebruikelijke zes maanden van Uitzendbureau Salland heeft overgenomen. “Ik ben blij dat Salland zich hierin flexibel heeft opgesteld, zodat wij deze goede medewerker al zo snel zelf in dienst konden nemen.”


Salland Groep, totaalaanbieder van personeelsdiensten
Uitzendbureau Salland is het belangrijkste onderdeel van Salland Groep, met als missie mensen op weg helpen naar werk. Salland Groep biedt naast uitzendwerk ook personeel- & organisatieadvies, opleidingen en recruitment. “Salland verdiept zich altijd heel goed in onze wensen en weet als geen ander wie bij ons past”, stelt Kristel Leerkes, directeur van Boerhof Projectinrichters. “En gezien de sfeer, laagdrempelige cultuur en het flexibel meedenken past Salland ook uitstekend bij ons.”

Salland Groep – Uitzendbureau Salland
Kaagstraat 10C
8102 GZ Raalte
0572 – 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie