Wat als je gezondheid tussen jou en je werk komt te staan?

Het werk doen, dat je graag doet. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar wat als je gezondheid tussen jou en je werk komt te staan? Uitzendbureau Salland helpt graag in de zoektocht naar ander werk dat wel past. Samen kijken we naar opties als omscholingstrajecten en werkervaringsplekken. Zo hielpen wij ook Ronald Nuvelstijn en Jolien Hoppen op weg naar werk, waarin zij zich goed in hun vel voelen. Is jouw situatie vergelijkbaar met die van hen? Loop dan eens binnen bij Uitzendbureau Salland.

————

Vrachtwagenchauffeur Ronald Nuvelstijn

‘Weer helemaal op mijn plek bij Box-It-Up’

Dertig jaar lang werkte Ronald Nuvelstijn als elektricien, maar complicaties na een operatie aan zijn been maakte dat onmogelijk. De zoektocht naar passend werk begon. Een kantoorbaan lag niet in zijn aard, maar wat dan wel? “Op een banenmarkt van het UWV sprak ik Uitzendbureau Salland”, vertelt Ronald. “Zij vertelden mij over een omscholingstraject tot vrachtwagenchauffeur. Het balletje ging rollen en na een roerige periode ben ik nu helemaal op mijn plek bij Box-It-Up.”

Om voor het omscholingstraject in aanmerking te komen, moest Ronald toestemming hebben en die was gezien de grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs snel verkregen. “Na het behalen van mijn bakwagen rijbewijs kon ik vervolgens via Uitzendbureau Salland aan de slag bij Ter Laak in Heino”, gaat Ronald verder. Het werken als vrachtwagenchauffeur beviel hem goed, maar na onder andere de ziekte en het latere overlijden van zijn vrouw was hij een klein jaar niet in staat om te werken.

Persoonlijke betrokkenheid
Met de ambitie weer aan de slag te gaan, vond Ronald opnieuw zijn weg naar Uitzendbureau Salland. “Vanuit hun professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid konden zij goed inschatten dat Ronald goed bij ons past, als representatieve vrachtwagenchauffeur én als mens”, aldus Jan Spiegelenberg van Box-It-Up. Ook Ronald is positief over Uitzendbureau Salland. “Zij kennen mijn verhaal, zijn open en eerlijk en nog altijd ben ik welkom voor een kop koffie, al sta ik nu op de loonlijst bij Box-It-Up.”

—————-

Administratief medewerker Jolien Hoppen

‘Het betekent zo veel dit werk wel te kunnen doen’

Vol enthousiasme begon Jolien Hoppen aan haar studie sportmanagement, maar een chronische ziekte maakte dat zij met haar studie moest stoppen. Het bracht haar op de vraag: wat wil en kan ik nog wel? “Na een poging in de zorg adviseerde een arbeidsdeskundige administratief werk”, vertelt Jolien. “Een bekende wees mij op Uitzendbureau Salland en dankzij hun warme contacten met OZOverbindzorg kreeg ik de kans om te ontdekken wat ik op administratief vlak aan kan.”

Uitzendbureau Salland belde Martine Scholten, manager HR van OZOverbindzorg, met de vraag of zij Jolien een werkervaringsplek voor zes uur per week kon bieden. “Ik stond daar zeker voor open”, aldus Martine. “Iedereen verdient een kans en heeft kwaliteiten in te brengen. Wel vraagt het binnen een organisatie iemand die goede begeleiding kan en wil geven. Samen hebben we een plan gemaakt voor haar taken en een verdeling en uitbreiding van haar uren.”

Positieve energie
Jolien zit nu op zestien uur en wil nog groeien naar twintig uur. Er zit zelfs een contract aan te komen. “Jolien heeft het heel goed opgepakt”, aldus Martine. “Zij heeft zich bewezen als volwaardige en fijne collega.” Voor Jolien voelt OZOverbindzorg als een warm nest. “Door ook vanuit huis te werken, kan ik mijn uren en energie zelf verdelen”, zegt Jolien. “Het betekent heel veel voor mij dat ik dit kan doen, dat Uitzendbureau Salland zo goed naar mij heeft geluisterd en regelmatig belt hoe het gaat.”   

————-

Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
0572-354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie