Jarenlang was ze werkzaam in de kledingbranche als verkoopster waarvan de laatste jaren bij Beautyleen in Olst. Beautyleen heeft een mix van kleding / pedicure/manicure en schoonheidsbehandelingen. Hier werd haar interesse in pedicure opnieuw geprikkeld. En ze besloot dat het nu tijd was om de opleiding pedicure dan echt te gaan doen.

“Ik heb het vak pedicure altijd leuk gevonden”, zegt de 52-jarige onderneemster. “Als verkoopster met mensen omgaan is plezierig. Maar als pedicure kun je iemand die pijnklachten heeft echt helpen. En kun je de klant echt even een verwenmoment geven door middel van een heerlijke voetmassage of voetscrub, onder het genot van een heerlijk bakje koffie. Daarnaast had ik de wil en behoefte om wat nieuws te leren.”

Specialisatie
Marian ging daarbij niet over één nacht ijs. Zo volgde ze eerst de opleiding tot erkend pedicure bij opleidingscentrum Pediroda in Zwolle. “Hier heb ik het branche-diploma pedicure behaald, erkend door ProVoet”. Bij Beautyleen kreeg ze de kans om naast het verkopen ook te pedicuren en heeft ze veel geleerd en de benodigde ervaring opgedaan. Daarna heeft Marian de opleiding nagelreparatie en manicure gedaan. Dat is een mooie aanvulling op het pedicuren. Voor mooie gelakte nagels met gellac of een nagelreparatie kunt u dus ook bij Marian terecht. Nagelreparatie is voor zowel dames als heren een uitkomst. Zo kun je weer met prachtige nagels de slippers aan in de zomer.

Optimale verzorging voeten
Een regelmatig terugkerende pedicurebehandeling zorgt ervoor dat uw voeten optimaal verzorgd worden en klachten – denk aan ingroeiende teennagels, veel eelt en likdoorns – steeds langer weg blijven of zelfs helemaal verdwijnen. Een pedicurebezoek is echt niet alleen weggelegd voor ouderen. Ook mensen die lang op hun voeten staan zoals, horeca­medewerkers en winkelpersoneel etc. kunnen voetklachten krijgen. “Tip voor wandelaars en de wintersporters: ik verkoop ook wandelwol. Ideaal tegen druk en wrijving in ski- en wandelschoenen”, zegt Marian.

De praktijk
Het spreekt voor zich dat hygiëne centraal staat in de praktijk. Tegelijk ademt de pedicuresalon een gezellige sfeer uit en wordt u behandeld in een fijne verstelbare relaxstoel onder genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Ook is de praktijk voorzien van airco en een goede luchtreiniger. Na afloop van een pedicure- of manicurebehandeling volgt een korte verkwikkende voet- of handmassage. In de praktijk wordt gewerkt met producten van het merk Catharos en Samenwerkende pedicures.

Goed om te weten
Praktijk Marian is gevestigd aan de Markstraat 29 in Heino. Tegenover de Aldi, waar voorheen het kruisgebouw stond. De praktijk bevindt zich op de begane grond en is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Ook is er de mogelijkheid om voor de deur te parkeren. Marian werkt op afspraak en u kunt zowel overdag als `s avonds een afspraak plannen. Ze is te bereiken op 06 – 55564814.

Praktijk Marian
Pedicuren & Manicuren
Markstraat 29
8141 GA Heino

Door Redactie