Nu de blaadjes van de bomen zijn gevallen en de winter in het vooruitzicht ligt is het de hoogste tijd om bij Bandencentrum Heino langs te gaan voor een bandencheck, want goede banden zijn van levensbelang. Bandencentrum Heino is al meer dan 13 jaar een begrip in Heino en ver daarbuiten. Met een eerlijk en vakkundig advies weet eigenaar Gerben ten Broeke klanten uit het hele land aan zich te binden. En met nieuwe apparatuur biedt het Bandencentrum nu ook een oplossing voor elk balanceerprobleem.

“Je koopt voor jezelf toch ook een merktrui, schoenen en een broek, waarom niet voor je auto dan vier merkschoenen?”, merkt Gerben soms gekscherend op tegen zijn klanten. Het belang van het rijden op kwalitatief goede banden wordt volgens de onder­nemer nog wel eens onderschat. De eerste stap naar veilig en comfortabel rijden begint met goede ­banden. De veranderende weersomstandig­heden zijn volgens Gerben een goed moment voor een bandencheck. “Natte bladeren op de weg en het koude winterweer, ook zonder sneeuw, vragen om aandacht voor de banden. Bij Bandencentrum ­Heino is iedereen welkom voor een vrijblijvende bandencheck”, vertelt Gerben.

Waarschuwing
Gerben ziet dat niet iedereen kiest voor winter- en zomerbanden. De 4- seizoenenbanden zijn ook in trek. “Voor mensen die weinig kilometers rijden kan dit een goede keuze zijn, maar lang niet voor iedereen. Het is belangrijk om je goed te laten adviseren.” Op het gebied van veiligheid wil hij graag nog een waarschuwing geven. “Er zijn helaas veel slechte banden op de markt, bijvoorbeeld goedkope banden die niet in Europa worden geproduceerd. Ik raad iedereen met all season banden aan om ook deze te laten controleren. Mensen mogen altijd bij ons langskomen met hun auto voor gratis advies en een bak koffie.”

Wintersport
Naast het wapenen tegen de winterse omstandigheden in Nederland helpt Bandencentrum Heino ook mensen die op wintersport gaan, graag veilig op weg. “De regels zijn in alle wintersportlanden weer anders, dit zorgt vaak voor verwarring. Wij zijn goed op de hoogte van de regels per land en geven daar graag uitleg over.”

Aanwinst
Sinds kort heeft het Bandencentrum de beschikking over een nieuwe 3-d uitlijnmachine en een nieuwe demontage-en montagemachine. De eerste ­machine is uitgerust met de allernieuwste update, zodat ze ook de recent op de markt gebrachte (elektrische) auto’s kunnen uitlijnen. De laatste machine biedt een oplossing voor alle balanceerproblemen. ‘’Het is een wegsimulator, je kunt hiermee precies zien wat een band van de auto op de weg doet. Met dit nieuwe apparaat kunnen wij bijvoorbeeld ook de banden van elektrische auto’s balanceren, want dit vraagt weer om een andere aanpak. Wij zijn met onze nieuwe apparatuur in ieder geval weer helemaal klaar voor de toekomst!” Niet alleen Gerben, maar ook zijn klanten zijn erg enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. En naast de vele functies is het ook nog eens mooi om te zien. “Je moet het gewoon zien, het is spectaculair!”

Bandencentrum Heino is te vinden aan de L.J. Costerstraat 27 K in Heino. Op dinsdag tot en met zaterdag kunnen klanten zonder afspraak langskomen.

Op de website www.bandencentrumheino.nl is nog veel meer informatie te vinden over het Banden­centrum en delen klanten hun ervaringen.

Bandencentrum Heino
L.J. Costerstraat 27-K
8141 GN Heino
t 0572 – 39 50 00
m 06 – 55 87 78 30
i www.bandencentrumheino.nl
e info@bandencentrumheino.nl

Openingstijden:
Maandag: alleen op afspraak
Dinsdag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur
Zaterdag: 09.00-16.00 uur

Door Redactie