HEINO РIn de Stoevinge weten ze ook wel wat schoonmaken is. Het was prachtig weer zaterdag morgen 18 maart. Onder genot van koffie en koek werden drie route’s uitgezet en de prik stokken uitgedeeld. Bij een tekort aan Raalter materieel werden er ook stokken ingezet van de gemeente Dalfsen. Zo liepen de diverse groepjes langs de Haarweg, Stoevenweg, Twentseweg, Eikenlaan, Kleinjansweg en Lageweg.

Er werd van alles uit de natuur verwijderd: van blikjes, wieldoppen, bloembakken, pannen, een haar kam, kapotte pvc buizen, koffiebekers, snoep papier, plastic zakjes tot een ongebruikt pakketje condooms met een houdbaarheidsdatum 02-2024. (dan kan je die toch gewoon gebruiken? Red.)

We hadden gehoopt dat we minder zouden vinden, maar met alle inzet ziet de buurt er weer opgeruimd uit. Maar helaas is dit toch niet helemaal het geval. Dankzij Powerfield waait er op dit moment veel plastic in de groenstrook langs het Overijssels kanaal (Natuur Netwerk Nederland). Het puinpad dat op het toekomstige zonnepark is aangelegd is ruim voorzien van afval plastic. Dit zal de belofte aan extra biodiversiteit niet ten goede komen. Er is door enkele omwonenden dan ook aangifte gedaan bij de gemeente Raalte voor het aan brengen van milieuschade door zwerf afval.

 

Door Redactie

Geef een reactie