We maken ons zorgen omdat er helaas veel kinderen zijn die niet regelmatig een tandarts bezoeken. Zoals u in regionale dagbladen heeft kunnen lezen, lijken de gebitten van kinderen achteruit te gaan (o.a. Stentor, 4-10-2019).

Voor ons reden om u te informeren!
Zoals de meeste ouders gelukkig weten, vallen de tandartskosten van kinderen tot 18 jaar binnen de dekking van de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. ‘Kosten’ mogen dus geen reden zijn voor ouders om een tandartsbezoek van hun kind over te slaan. 

Door een regelmatig bezoek aan de praktijk, kan de tandarts de kwaliteit van zorg aan ouders en kinderen voor hun gebit verbeteren. Hierdoor is het ontstaan van gaatjes en andere tandheelkundige problemen vaak te voorkomen! De tandarts, de preventieassistenten en de mondhygiëniste proberen iedereen bewust te maken van hun eigen rol in het voorkomen van gebitsproblemen. 

Het doel is om met individuele uitleg en instructie de zelfzorg te verbeteren (tweemaal daags poetsen, dagelijks flossen, stokeren of rageren en eventueel spoelen). Soms moeten eet- en drinkgewoonten (suikergebruik) worden aangepast, waardoor er geen gebitsproblemen meer ontstaan. 

Gelukkig slagen steeds meer mensen er in hun eigen gebit te behouden. Tegelijkertijd wordt er steeds meer bekend over relaties tussen een gezonde mond en de algehele gezondheid (o.a. diabetes, vroeggeboorte). Het voorkomen van gebitsproblemen is daarom belangrijk voor jong en oud! 

Bent u enthousiast geworden over het voorkomen van gebitsproblemen en zoekt u een tandarts in Raalte Noord? Wees welkom bij tandartspraktijk Borgeld om samen te zoeken naar de meest geschikte manier om dit samen te bereiken. 

Zij staan u graag telefonisch te woord voor het beantwoorden van vragen en het maken afspraken van 8.00 uur tot 12.00 uur (ma t/m vrij) en van 13.00 uur tot 17.00 uur (ma t/m do).

Tandartspraktijk Borgeld
Gezondheidscentrum ‘Het Raan’
Kwartel 70
8103 EB Raalte
0572 35 23 04
info@tandartspraktijkborgeld.nl
www.tandartspraktijkborgeld.nl

Door Redactie

Geef een reactie