Vanaf vorige week is er in de bibliotheek van Heino weer een wekelijks voorleesuurtje voor kinderen van 0-4 jaar. Het Voorleesuurtje in Heino is voortaan elke woensdag vanaf 10.00 uur.

De Voorleesuurtjes van de Bibliotheek Salland in Raalte en Olst zijn al jarenlang een succes. Vele papa’s en/of mama’s, opa’s en oma’s komen met hun kinderen of kleinkinderen naar de Bibliotheek en genieten samen van boekjes en verhalen. Voor jong en oud is het Voorleesuurtje een leuk wekelijks uitje naar de bibliotheek.

“Het is geweldig dat we nu ook in Heino een Voorleesuurtje kunnen organiseren! We hebben vrijwilligers gezocht en gevonden, die elke woensdag willen komen voorlezen”, licht Jannet Nijerees van de Bibliotheek Salland toe. “Daarmee brengen we kleine kinderen elke week in aanraking met lezen en met boeken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als kinderen al heel jong gewend raken aan boekjes, hebben ze later een geweldige voorsprong in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.”

In elke bibliotheek in Nederland kunnen kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis lid worden.

Door Redactie

Geef een reactie