‘Onze Kenniskaravaan draagt bij aan een mooier Salland’

Goede initiatieven worden vaak spontaan geboren. Zo ook de Kenniskaravaan, een initiatief van het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging om lokale stichtingen en verenigingen van kennis te voorzien. “Begin dit jaar bleek de behoefte aan informatie over de nieuwe privacywet groot”, vertelt Henny Zomer van de Raalter Uitdaging. “Dankzij onze succesvolle bijeenkomst kwam ik in gesprek met Mirjam Bongertman van het Vrijwilligerspunt Raalte. Met ons gezamenlijke doel om Salland mooier te maken, bleek samenwerking onder het label van de Kenniskaravaan een logische stap.”

Het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging brengen nu samen in kaart welke thema’s er spelen om ze vervolgens met de juiste sprekers een plek in de Kenniskaravaan te geven. “Inmiddels hebben we de eerste bijeenkomst gehad”, gaat Mirjam verder. “Aan de hand van het thema ‘ben ik in beeld’ liet Paulien Boven van Bovenal Communicatie & Inspiratie zien hoe je met optimale inzet van sociale media, goede persberichten en andere communicatiemiddelen duidelijk in beeld kunt komen en blijven. Eén van de deelnemers had zelfs een eigen flyer meegenomen, die in termen van ‘dit is goed, dat kan beter’ is besproken.” De eerste bijeenkomst van de Kenniskaravaan is zeer warm ontvangen en door de dertig enthousiaste deelnemers als concreet en toepasbaar ervaren.

Goed vervolg 
Deze positieve start van de Kenniskaravaan krijgt op dinsdag 29 januari 2019 een goed vervolg met een bijeenkomst, waarin de vraag ‘waar is het geldpotje’ centraal staat. “Qua opzet is dit een andere bijeenkomst dan de vorige”, aldus Henny. “In het eerste deel geeft Birgitte Keijzer van de gemeente Raalte uitleg over verschillende subsidiemogelijkheden en deelt Herman Holtmaat zijn ervaringen met het aanvragen van subsidies. In het tweede deel lopen de deelnemers langs verschillende tafels waar zij onder andere de twee sprekers om meer informatie kunnen vragen. Ook Giny Hoogeslag van de Kracht van Salland is aanwezig om waar nodig verbindingen tussen organisaties, stichtingen en verenigingen te leggen.” Wie bij deze bijeenkomst in het Dorpshuus Heino aanwezig wil zijn, kan zich tot vrijdag 25 januari 2019 aanmelden via info@raalteruitdaging.nl.

Durf te vragen 
Natuurlijk zijn ook het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging zelf bij die volgende bijeenkomst aanwezig. “Vanuit het Vrijwilligerspunt helpen wij stichtingen en verenigingen bij hun zoektocht naar vrijwilligers, al kunnen ook wij ze niet zo maar leveren. Wel denken wij altijd mee in het werven van nieuwe en motiveren van bestaande vrijwilligers. Wij helpen bij het opstellen van aantrekkelijke vacatures en bieden trainingen met onderwerpen als Facebook en Ontdek je kwaliteiten.” Ook de Raalter Uitdaging maakt graag kenbaar wat zij stichtingen en verenigingen te bieden hebben. “Je kunt ons voor van alles en nog wat benaderen. Een papierversnipperaar of ordners nodig? Wellicht zijn er ondernemers die tweedehands exemplaren over hebben. Leuke prijzen voor de bingo? Bij ondernemers liggen vast enkele relatiegeschenken die wel toe zijn aan een tweede leven.” Zo hopen beide initiatiefnemers van de Kenniskaravaan ons Salland niet alleen met vijf bijeenkomsten per jaar, maar ook met ieder hun eigen bijdrage een stuk mooier te maken.

———-

Laat van je horen!
Heb je als lokale stichting of vereniging behoefte aan specifieke kennis? Laat dan van je horen via info@raalteruitdaging.nl, want wellicht vormt het een goed thema voor een volgende bijeenkomst van de Kenniskaravaan. Ook hopen het Vrijwilligerspunt Raalte en de Raalter Uitdaging met dit initiatief het netwerk van lokale stichtingen en verenigingen te verbreden. Maak je bekend via vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu en je wordt automatisch meegenomen in de berichtgeving over onder andere interessante workshops, trainingen en natuurlijk de bijeenkomsten van de Kenniskaravaan.

———-

Vrijwilligerspunt Raalte
Passage 3, 8102 EW Raalte
0572 – 365343
vrijwilligerspuntraalte@wijz.nu

Openingstijden
Dinsdag en woensdag 10.00 – 12.30 uur
Donderdag 14.00 – 16.30 uur

 

Vrijwilligerspunt Heino
Marktstraat 7, 8141 GA Heino
0572 – 700212
vrijwilligerspuntheino@wijz.nu

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9.00 – 16.00 uur
Zaterdag 9.00 – 12.00 uur

Door Redactie

Geef een reactie