Je kan er even over nadenken. Wat voor jou een goed leven is, kan er heel anders uitzien dan voor je partner, je broer, een vriendin of collega. In ieder mensenleven gebeuren er dingen die van invloed zijn op hoe het met jou gaat. Daarom is een goed leven voor iedereen anders en dat kan veranderen in de tijd.

Het verschilt nogal of je een zorgeloos bestaan leidt, of dat je een chronische ziekte hebt. Misschien moet je wel omgaan met geldzorgen, ben je depressief of ben je al wat ouder en heb je hulp nodig bij de dagelijkse dingen. De Kern kan je helpen bij deze vragen. Hoe je situatie ook is, uiteindelijk willen we allemaal een goed leven. Op jouw eigen manier, want een goed leven is voor iedereen anders.

Mirjam van 56 jaar geeft aan: “Ik heb ontdekt dat ik het belangrijk vind om af toe een kopje koffie met mijn dochter te doen”. 

Thijs, 38 jaar: “Ik begrijp mezelf nu veel beter! De ongemakken zijn niet weg en gaan niet weg want dat hoort bij mij, maar ik kan er nu wel goed mee omgaan”.

Linda, 20 jaar: “Het belangrijkste is, is dat ik me gezien voelde door de maatschappelijk werker. Hij heeft me door een heftige periode heen geholpen door mij op nieuwe gedachten te brengen”. 

Vanuit de Kern vinden wij dat gezondheid gaat over het hele leven. Gezondheid heeft niet alleen te maken met hoe jij in je vel zit. Het gaat ook over hoe je dagelijks leven eruitziet. Om gezond te zijn en te blijven is veerkracht nodig en balans tussen de verschillende levensgebieden. Balans vinden doe je dichtbij, in samenhang en vanuit eigen mogelijkheden en regie. Dat noemen we Positieve gezondheid. Bij Positieve Gezondheid worden de volgende levensgebieden onderscheiden: 

  • Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  • Mentaal welbevinden – Ik mag van mijzelf ook eens huilen
  • Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  • Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  • Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  • Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

De Kern kijkt in gesprekken met jou naar wat jij een goed leven vindt. In de gesprekken bepaal jij wat jij wilt bespreken. Wat zijn je wensen? Wat zijn dingen in het leven die jij belangrijk vindt? 

Waar droom je van? Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslagen en uitdagingen. Je hebt zelf invloed op hoe je omgaat met tegenslagen en uitdagingen. Het betekent bij Positieve Gezondheid niet dat je alleen positief moet zijn. Het gaat er juist om hoe jij de krachten uit jezelf haalt. De Kern wil jou ondersteunen bij het ontdekken waar jij energie van krijgt en dingen die jij belangrijk vindt in het leven. 

Onze wens voor jou
De Kern ondersteunt je om vanuit jouw eigen mogelijkheden te kijken en die je kan inzetten als een kracht. Zodat je beter kunt omgaan met het totaal van de uitdagingen en problemen in jouw leven. Onze wens? Een zo goed mogelijk leven voor jou. 

Als je vragen hebt over Positieve Gezondheid of je wilt je aanmelden, neem dan contact op met de Kern.

De Kern
Passage 10
8102 EW Raalte
www.stdekern.nl
facebook.com/dekernraalte

Door Redactie