Cursus Fraude herkennen en voorkomen

Vorig jaar kregen in Nederland 2,2 miljoen mensen te maken met internetfraude. De kans is dus groot dat ook jij weleens een (Whatsapp-)bericht, mail of telefoontje hebt gehad van een crimineel die zich voordoet als een bekende, of bijvoorbeeld als de bank.

In april staat het Digitaal Café in de Bibliotheek Salland in het teken van internetfraude. Vanaf 8 april kun je de hele maand in ons Digitaal Café langskomen met vragen over hoe je internetfraude kan herkennen en wat je kan doen om dit te voorkomen. Onze vrijwilligers beantwoorden je vragen graag!

Quiz

Bekijk tijdens het Digitaal Café een interactieve film over de verschillende soorten internetfraude. Na elk filmpje volgt een vraag: wat is het beste om in deze situatie te doen? We gaan graag in gesprek met je aan de hand van deze quiz.

Cursus

Tot slot worden er cursussen georganiseerd in de bibliotheek in Raalte en in Heino. In deze cursus leer je over de verschillende soorten fraude en kan je samen in gesprek gaan. De cursus in Raalte is op dinsdag 16 en 23 april van 10 – 12 uur. De cursus in Heino is op donderdag 18 en 25 april van 10 – 12 uur. Opgeven gaat via de website van de Bibliotheek Salland: www.bibliotheeksalland.nl/fraude

Het Digitaal Café is wekelijks op dinsdag van 10 – 12 uur in Raalte, Ommen en Heino. Op woensdag van 14 – 16 uur in Ommen, en op donderdag van 10 – 12 uur in Raalte. De koffie staat klaar, je mag gratis langskomen en hoeft geen lid te zijn. Wij zien je in april graag langskomen, zo ben je internetcriminelen te slim af!

Door Redactie