We maken het rondom het huis graag gezellig
Voor liefhebbers van schoonheid is een bezoek aan Beeldentuin Mariënheem meer dan de moeite waard. Nadat eigenaren Peter Groen en Ronald Eijkelhof het groeiend aantal kunstwerken in hun privé-tuin steeds vaker met anderen deelden, besloten zij vanaf de jaren negentig een prachtig park met fraaie waterpartijen, romantische prieeltjes en verrassende doorkijkjes te creëren. In het voorjaar van 2012 opende Beeldentuin Mariënheem de poorten voor het publiek. “Mensen komen nog altijd van heinde en verre om onze steeds wisselende beeldencollectie te bewonderen.”

Even tot bezinning komen
Op de drempel van de zomer vormt de ruim drie hectare tellende tuin een bloemrijk decor voor de vele beelden en zelfs pronkstukken van gerenommeerde kunstenaars. Beelden in diverse stijlen en materialen als natuursteen, keramiek, glas, brons en rvs. “We verkochten altijd al kunst, maar met deze tuin ontstond de mogelijkheid ook grotere beelden voor binnen en buiten te laten zien.” De uitgebreide collectie bevindt zich dus in een werkelijk prachtige omgeving met vele rustplaatsen om de gecombineerde schoonheid van kunst en landschap in volle omvang te beleven.

Genieten van de prachtige kunstcollectie en …
Een bezoek aan Beeldentuin Mariënheem kan met een kop koffie of thee. Op het zonnige terras kunnen ze de 1,5 meter afstand garanderen.

Antiek & Interieur
Beeldentuin Mariënheem ligt achter het statige pand van De Eikelhof Antiek, Interieur & Kunst, waar zich ook twee galerieën bevinden. Galerieën met –naast werken van klassieke meesters uit de negentiende en twintigste eeuw– schilderijen van diverse hedendaagse kunstenaars. “Het spreekt voor zich dat wij ook veel te bieden hebben op het gebied van antiek en interieur. In onze stijlkamers hebben we klassiek en modern met smaak gecombineerd. Comfortabele banken en fauteuils, prachtige eettafels en andere meubelen van soms verrassende materialen en dat in combinatie met mooie stoffen, behang, vloerkleden, houten vloeren en stijlvolle lampen van hedendaagse kunstenaars. Zo hebben wij voor iedere interieurstijl wel iets bijzonders in huis.”

Persoonlijk advies
Wat geldt voor antiek, interieur en kunst van De Eikelhof geldt natuurlijk ook voor de beelden van Beeldentuin Mariënheem: een persoonlijk advies op locatie behoort tot de mogelijkheden. “Wij komen graag bij de mensen thuis om optimaal mee te denken en op maat te adviseren over de aanschaf van een beeld uit onze brede collectie. Wie tot de perfecte keuze komt, kan er bovendien op rekenen dat wij het beeld met zorg komen brengen en plaatsen, zodat de schoonheid net zo –zo niet beter– tot z’n recht komt als in onze mooie Beeldentuin Mariënheem.”

Geniet van kunst & landschap ook dit jaar
U kunt genieten van kunst en landschap in Beeldentuin Mariënheem. De beeldschone tuin is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 18.00 uur geopend Ieder seizoen vervangen Peter Groen en Ronald Eijkelhof zo’n tachtig procent van de collectie, een bezoek blijft dus altijd de moeite waard. Graag tot ziens in Beeldentuin Mariënheem!

Beeldentuin Mariënheem
in samenwerking met
P. Groen Art en De Eikelhof Antiek, Interieur & Kunst
Nijverdalseweg 20
8106 AC Mariënheem
06 – 22 90 32 65
info@beeldentuinmarienheem.nl
www.beeldentuinmarienheem.nl

Door Redactie