‘Welzijnscoaches helpen ook u graag op weg naar meer welzijn’

Ieders leven kent verlies. Dat kan het verlies van een partner, maar ook van werk, gezondheid of woonomgeving zijn. Soms is het moeilijk om de draad weer op te pakken. U mist mensen om u heen om uw verhaal en leuke activiteiten mee te delen. U hebt een hobby los moeten laten en wat nu? Een vrijwillige welzijnscoach helpt u graag de weg weer te vinden. “Wij hebben net een nieuwe lichting welzijnscoaches opgeleid”, vertelt Tamara van der Zee van WijZ welzijn. “Allemaal betrokken inwoners uit de gemeente Raalte die mensen graag naar meer welzijn begeleiden.” 

Eén van die welzijnscoaches is Peter Tijs. “Ik krijg vaak te horen dat ik goed met mensen kan omgaan, dat ik goed kan luisteren. De stap om er mijn werk van te maken, is echter nog te groot. Als vrijwillige welzijnscoach kan ik ontdekken of het echt iets voor mij is. Daarnaast doet het mij gewoon goed een steuntje in de rug te zijn. Zelf sta ik positief in het leven en heb ik veel vrienden om mij heen, maar dat geldt niet voor iedereen. Graag help ik mensen anders naar hun situatie kijken door in kaart te brengen wat zij graag willen en waarom het niet lukt dit zelf te bereiken. Wij zoeken dan samen een andere weg die wel de energie brengt om de gewenste activiteit op te pakken.”

Kwaliteit van leven
Ook Myrthe Koerhuis is welzijnscoach. “Ik ben afgestudeerd toegepast gerontoloog ofwel ouderenexpert en dit vrijwilligerswerk past bij wat ik leuk vind: mensen helpen. Tamara doet altijd de eerste kennismaking. Zij kijkt wat iemand nodig heeft en welke coach daar het best bij past. Ben ik die coach, dan maak ik zelf een afspraak voor nadere kennismaking. Graag ga ik in gesprek, want hoe beter je iemand leert kennen, hoe beter je kunt helpen. Zo begeleid ik nu een oudere dame die op zoek is naar vrijwilligerswerk, maar nog niet weet wat dat dan moet zijn. Ik help haar bij het zoeken en contact leggen met vrijwilligersorganisaties. Als zij iets gevonden heeft, ga ik de eerste keer met haar mee en dat wordt enorm gewaardeerd. Ik vind het zo mooi om iemand met dat ene stapje weer plezier en kwaliteit van leven te geven.”

Meer informatie
Ieder mens is uniek en dus ook iedere zoektocht in samenwerking met een welzijnscoach. Bent u of kent u iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken bij het zoeken naar meer gezelligheid, een nieuwe hobby, leuke activiteit of vrijwilligerswerk? Weet dan dat iedereen in de gemeente Raalte kosteloos een welzijnscoach kan inschakelen.
Neem voor meer informatie contact op met Tamara van der Zee, telefoon: 06 – 53 96 21 31 of mail: t.vanderzee@wijz.nu.

——————

Mis jij buiten Instagram en Facebook vrienden om je heen?

Sociale media doen vermoeden dat jongeren veel vrienden hebben. Toch is er een grote groep die zich eenzaam voelt. Speciaal voor hen heeft Stichting Join us afgelopen september het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren gelanceerd. Meer informatie is te vinden op
www.join-us.nu.
In de gemeente Raalte gaan De Kern maatschappelijk werk en het jongerenwerk van WijZ welzijn de strijd aan tegen eenzaamheid onder jongeren. Op vrijdag 8 november 2019 organiseren zij samen de eerste van hopelijk een hele reeks gezellige avonden voor eenzame jongeren tussen de 18 en 25 jaar.
Mis ook jij vrienden om je heen? Maatschappelijk werkster Karin Grendel en jongerenwerkers Saskia Pijnappel en Ilse Waanders leren je graag kennen, ook om de stap naar de gezellige avond kleiner te maken. Meld je aan via
eenzamejongeren@gmail.com of stuur een WhatsApp naar 06 – 32 45 23 17.

——————

Samen zoeken naar een oplossing

Door Redactie

Geef een reactie