Op 9 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan op hetzelfde tijdstip kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat. Na een drukbezochte eerste editie in 2017, vindt Wereldlichtjesdag dit jaar voor de tweede keer in Raalte plaats bij Omni Mobilae. 

Medeorganisator Ellen Overmars: “Tijdens de eerste editie bleek dat we met Wereldlichtjesdag in Salland in een behoefte voorzien. De opkomst was, ondanks winters weer, erg groot. Daarom willen we Wereldlichtjesdag Raalte blijven organiseren. Iedereen die zich verbonden voelt met een overleden kind en een kaarsje wil branden is welkom: vader of moeder, broer of zus, opa of oma, vriendin, oom of buurvrouw.” 

Een kind verliezen kan je in elke levensfase overkomen. Wereldlichtjesdag wordt dan ook georganiseerd voor mensen met uiteenlopende verhalen. Zoals voor een moeder van 75 die haar zoon al lange tijd moet missen. Het jonge stel dat kort geleden hun kleuterkind moest laten gaan. Het kind van twintig met zoveel toekomstdromen, een onge­boren meisje dat nooit naast haar ouders zal lopen. 

De organisatie is in handen van een aantal ouders uit de regio met een gedeeld gemis en Ellen Overmars Uitvaart. Er klinken mooie woorden van gastsprekers en ouders en er wordt muzikale troost gebracht. De namen van de overleden kinderen kunnen genoemd worden en lichtjes worden ontstoken. Voor kinderen is er een knutseltafel om een eigen lichtje te maken. 

Wereldlichtjesdag Raalte vindt plaats bij Omni Mobilae (Berkendijk 10, Heino). De bijeenkomst start om 18.30 uur (inloop: 18.15 uur), duurt tot 19.30 uur en vindt buiten plaats. Er zijn beperkte zitplaatsen. Aanmelden is niet nodig. Om Wereld­lichtjesdag in Raalte jaarlijks te kunnen ­vieren, is men afhankelijk van uw vrije gift. Er is daarom een donatiebox aanwezig. 

Meer weten?
Kijk op Facebook (Wereldlichtjesdag Raalte),
www.wereldlichtjesdag.nl of mail naar wereldlichtjesdagraalte@hotmail.com.

Door Redactie

Geef een reactie