Begin november was José Verweij-Hoogendijk, oprichter van de stichting Vhufuli Art te gast op de medewerkers avond van Wereldwinkel Heino. Onder de handelsnaam Gone Arty is deze stichting sinds 2000 actief om kleinschalige producenten in Zimbabwe, Swaziland, Ghana, Madagaskar, Malawi en Zuid Afrika bestaanszekerheid en perspectief te bieden, door handel met Europa mogelijk te maken.

Inmiddels is Gone Arty uitgegroeid tot een volwaardig groothandelsimporteur van kunst- en gebruiksvoorwerpen uit Afrika. De stichting staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel. Het doel is een gelijkwaardig partnerschap te onderhouden tussen alle schakels van de keten: producenten, importeurs, winkels en consument.

Wereldwinkel Heino is een van deze schakels en heeft veel van deze kunst- en gebruiksvoorwerpen in zijn assortiment, denk aan de metalen tuinstekers, tuinbeelden, tassen/manden en kaarsen.

Door het enthousiasme en inspirerende verhaal van José heeft Wereldwinkel Heino besloten om een extra actie te organiseren. Wereldwinkel Heino wil dit inspirerende verhaal graag delen onder haar klanten en met name het project ‘Groentetuinen in Zienzele’ (Zimbabwe-Afrika) extra onder de aandacht brengen.

De impact van het aanleggen van waterputten en irrigatiesystemen zorgt voor één van de meest basale levensvoorwaarden, namelijk. water. Hierdoor kan de lokale bevolking groentetuinen aanleggen en gewassen telen voor het maken van onder andere manden en tassen waardoor er handel ontstaat. Volgens José is dat een van de meest essentiële manieren om mensen te helpen bij het opbouwen van een beter bestaan én een hoopvolle  toekomst.

Voor meer info zie: Groentetuinen voor Zienzele (gonearty.nl)

In de periode van 5 tot 25 december 2023 doneert Wereldwinkel Heino 10% van de  omzet. Uiteraard is een vrije gift ook mogelijk. Op de toonbank in de winkel staat hiervoor een gift box. Doe jij ook mee om de wereld een beetje mooier en eerlijker te  maken?

Door Redactie

Geef een reactie