Zit je als werknemer niet langer op je plek bij je huidige werkgever? Of ben je als werkgever op zoek naar gemotiveerd en betrokken personeel? Van welke kant de vraag ook komt, als betrokken partner in werving en selectie gaat Uitzendbureau Salland altijd voor de perfecte match. Dat doen we door bij toekomstige werknemers te achterhalen waar hun hart sneller van gaat kloppen en al onze opdrachtgevers door en door te leren kennen. Dat het werkt, blijkt wel uit de verhalen van Robin Ripke en Hendri van de Vosse. 

‘Bij Roelofsen voel ik mij als een vis in het water’

Begin dit jaar zat Robin Ripke nog tussen twee banen in. Mede dankzij de slagvaardigheid van Uitzendbureau Salland voelt hij zich nu al weer enkele maanden als een vis in het water bij Roelofsen Carrosseriebouw Raalte. “Als ­inkoper sta ik graag dicht bij de productie en dat miste ik in mijn vorige baan. Nu loop ik zo de werkvloer op om met de tekening in de hand actief mee te denken en af te stemmen in wat er precies nodig is.”

Al eerder had Robin op deze functie bij Roelofsen gesolliciteerd, maar de vacature werd toen ‘on hold’ gezet. Begin dit jaar trok André Duteweert van Uitzendbureau Salland alsnog bij hem aan de bel. “Er volgde direct een open en ontspannen gesprek met André, waarbij we ook even bij Roelofsen op de werkvloer hebben gekeken. Een paar dagen later zat ik al met de operationeel manager en het hoofd bedrijfsbureau van Roelofsen om tafel om niet veel later in een gesprek met de directeur de laatste details te bespreken.”

Goede relatie
Medio maart trad Robin in dienst bij Roelofsen. “Als ik terugkijk op de wervings- en selectieproce­dure van Uitzendbureau Salland dan springen vooral de slagvaardigheid en openheid in het oog. André weet je echt op je gemak te stellen, waardoor het gesprek niet aanvoelde als een sollicitatie. Je ziet dat de relatie tussen Roelofsen en Salland goed is. André kan er makkelijk binnenlopen en weet precies wie wel en niet binnen deze organisatie past. Ik ben er in ieder geval helemaal op m’n plek.”

‘Bij mijn sollicitatie kwam de hulp van Salland goed van pas’

Tien jaar lang was Hendri van de Vosse werkzaam bij een handelsonderneming in zuivel toen hij besloot iets anders te gaan doen. De arbeidsmarkt bood veel keuze en dus vond hij al snel een andere baan. “Het bleek echter niet mijn ding. Binnen dat jaar volgde nog twee banen met helaas eenzelfde uitkomst. Dat brengt je toch aan het twijfelen en dus kwam de hulp van Uitzendbureau Salland goed van pas bij mijn sollicitatie op een vacature van Nagel Nederland.”

Om een troef achter de hand te hebben, haalde Hendri zijn opleggerrijbewijs, maar de succes­volle sollicitatie bij Nagel maakte het uit­spelen ervan overbodig. “Ik zag de vacature via Uitzendbureau Salland en besloot direct te reageren. Ton Schoorlemmer wist door mijn drie kortstondige banen heen te prikken en zag dat mijn kennis en ervaring overeenkwamen. Met zijn persoonlijke ervaringen bij Nagel kon hij goed beoordelen dat ik ook qua mentaliteit en karakter perfect bij Nagel pas.”

Leuk contact
Al snel volgde een kennismakingsgesprek met de HR Manager en de Supervisor van het departement planning import en export van Nagel. Aansluitend werd Ton gebeld met de opmerking: je laat hem niet gaan, hem moeten we hebben’. Ook het tweede gesprek met de Operations Director was voor beide partijen heel bevestigend en daarna was het snel beklonken. “Ik ben sinds 1 februari in dienst bij Nagel en voel mij hier helemaal thuis. We zitten met z’n vieren op de planning en het contact met de jongens in de loods en de chauffeurs aan de balie is erg leuk. Ik ben blij dat het optimale meedenken van Salland mij hier heeft gebracht.” 

Uitzendbureau Salland
Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte
0572-354050
info@uitzendbureausalland.nl
uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie