Uw organisatie, vacature en gezochte  medewerker scherp in beeld!

Bij Salland volgt de weg naar (ander) werk drie verschillende routes: uitzenden, opleiden en werving & selectie. Langs de eerste route richt Uitzendbureau Salland zich op flexibel werk in branches als Transport & Logistiek, Bouw & Techniek, Productie & Dienstverlening. Als vakgerichte opleider biedt Salland onder andere een gratis Opleiding Beroepsgoederen chauffeur met zicht op een vaste baan. Tot slot is Salland specialist in werving & selectie met een persoonlijk oog voor werkgever én toekomstig werknemer. “Ongeacht de route die wij samen volgen, onze drijfveer is altijd om dat unieke talent te koppelen aan die specifieke vraag uit de markt”, zegt André Duteweert van Salland.

Naast aanvragen voor tijdelijk werk op uitzendbasis krijgt Uitzendbureau Salland steeds meer aanvragen voor bemiddeling in vast werk in loondienst. “Mensen die van vast naar vast willen, lopen echter niet zo snel binnen bij een uitzendbureau en dus besloten wij met Werving & Selectie Salland een aparte status achter dezelfde voordeur te creëren”, gaat André verder. “Bovendien is werving & selectie een specialisme. Veel meer dan bij het uitzenden staan wij stil bij de cultuur en ontwikkeling van een organisatie en bij het profiel van de gezochte medewerker.”

Scherp in beeld
Werving & Selectie Salland beschikt over de expertise, het juiste netwerk en de capaciteit voor het vinden van de juiste medewerker. “Altijd komen wij persoonlijk langs voor een uitgebreid interview”, legt André uit. “Voor welk werk zoek je een medewerker? En minstens zo belangrijk: wie ben je en waar sta je voor? De antwoorden op deze en andere vragen stellen ons in staat om een medewerker te vinden die niet alleen aan de inhoudelijke functie-eisen voldoet, maar ook de kernwaarden van de organisatie onderschrijft en verder kan uitbouwen. Altijd zoeken wij de juiste match en dus brengen wij een kandidaat vooraf scherp in beeld, waarbij wij gebruik kunnen maken van instrumenten als een drijfverentest, psychologisch onderzoek en competentieonderzoek.”

Eerste associatie
Het mag duidelijk zijn dat bij het werven en selecteren van de juiste medewerker nog heel wat komt kijken. “Zo zien wij een trend dat mensen wel van baan willen wisselen, maar niet of nauwelijks op vacatures reageren”, aldus André. “Nieuwe inzichten bieden een nieuwe aanpak. Die aanpak begint bij het beeld dat iemand van een organisatie heeft. De eerste associatie is cruciaal voor het wel of niet reageren op een vacature. Dan volgt de eigen persoonlijkheid. Past die wel bij de persoonlijkheid van de organisatie? En als laatste wordt de inhoud van het werk gewogen. Een sterke, positieve werkgeversidentiteit – we noemen dat employerbranding – is dus van wezenlijk belang bij werving & selectie en dus denken wij ook in een stukje organisatiewikkeling mee. Daarnaast maken wij de vertaalverslag naar de inhoud en vorm van de advertentie om deze vervolgens via de relevante kanalen binnen het zeer diverse landschap bij de juiste mensen onder de aandacht te brengen. En toegegeven, dat is soms ook pionieren.”  

Eigen initiatief
Met deze aanpak haalt Werving & Selectie Salland mensen nooit actief weg bij de concurrent. “Wij doen niet aan rekruten in de regionale markt, maar geloven in het eigen initiatief”, stelt André. “Mensen die van vast naar vast willen, nodigen wij dan ook uit op onze vacatures te reageren. Ben je op zoek naar ander werk, maar weet je nog niet precies wat? Klop ook dan bij ons aan, wij helpen je graag op weg.”

——————————-

Ben jij het talent dat wij zoeken?

Werkvoorbereider Tekenaar – fulltime
Bouwbedrijf Hemeltjen – Wijhe

Projectleider onderhoud & renovatie – fulltime
Uw Onderhoudspartner Lenferink – Heino

CNC junior frezer fijnmetaal – fulltime
Van der Vegt Fijnmetaal – Raalte

CNC draaier met voorman ambitie – fulltime
Van der Vegt Fijnmetaal – Raalte

Elektricien zonne-installaties – fulltime vaste baan
Zonmontage|Dijkman Energy Systems – Heino

Allround Schilder onderhoud & renovatie – fulltime
Uw Onderhoudspartner Lenferink – Heino

——————————

Werving & selectie Salland
telefoon: 0572 – 35 40 50
mail: info@wervingenselectiesalland.nl
website: www.wervingenselectiesalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie