NVM-mondhygiënisten vraagt aandacht voor preventieve mondzorg voor de jeugd tijdens de Week van de Mondhygiënist onder het motto “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”

Van maandag 20 tot en met zondag 26 maart 2023 vindt de elfde editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. Tijdens deze landelijke campagneweek vragen beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten en de aangesloten mondhygiënisten, [waaronder praktijknaam], aandacht voor preventieve mondzorg bij de jeugd. En dat is hard nodig want de gezondheid van de gebitten van de jongeren dreigt, als we niet nu ingrijpen, snel achteruit te hollen.

NVM-mondhygiënisten pakt deze handschoen op. Door middel van een landelijke online advertentiecampagne informeren we het Nederlandse publiek over het belang van preventieve mondzorg waarbij wordt ingezet op gedragsverandering door het bezoeken van de mondhygiënist. De campagne roept op om de mondhygiënist te bezoeken met de slogan: ‘Voorkom gaatjes, maak een gaatje vrij voor de mondhygiënist.’

De mondhygiënist geeft inzicht in de situatie van de mond en geeft tips en adviezen om het thuis goed te verzorgen. Er is ruimte om voedingsvragen te bespreken. Ook kan vroegsignalering van bijvoorbeeld gaatjes, open mondgedrag of een verkeerde beet worden geconstateerd. Én… jong geleerd is oud gedaan. Je kind went aan de mondhygiënist en dit zal bezoeken op latere leeftijd makkelijker maken.

Mondhygiënepraktijk Vechtdal te Dalfsen maakt extra tijd vrij in deze week om kinderen kennis te laten maken met de mondhygiënist. Ook zijn volwassenen van harte welkom voor een gratis tandvlees check. Deze kennismakingen vinden plaats op afspraak en zijn zonder verwijzing in te plannen.

Geef de jeugd een goede start!

Het is van groot belang dat jongeren de komende jaren meer de preventieve mondzorg weten te vinden. Gedragsverandering begint bij jongeren die nog vatbaar zijn voor deze boodschap. De meeste problemen in de mond zijn namelijk met goede zelfzorg en een bewust eet- en drinkpatroon te voorkomen. Een belangrijke reden om naar de mondhygiënist voordat je achttien jaar bent, is dat het nog kosteloos is. De mondzorg tot 18 jaar valt onder de basisverzekering. Deze goede start geeft jongeren een voorsprong voor de rest van hun leven.

Meer informatie of kennis maken?

Mondhygienepraktijk Vechtdal
info@mondhygieneprak0jkvechtdal.nl
0529-782502
www.mondhygienepraktijkvechtdal.nl

Door Redactie

Geef een reactie