Donderdagavond 5 januari 2017: drie genomineerden wachten in spanning af wie het Goudhaentje van 2016 wordt. De winnaar sleept niet alleen het felbegeerde beeldje, maar ook de bijbehorende geldprijs van €1000,- in de wacht. Als de voorzitter van de jury, burgemeester Martijn Dadema, de uitslag voorleest, is de vreugde groot bij de winnaars; stichting de Vrienden van de Tippe. 

Over de winnaar van 2016
“Het is niet makkelijk om uit zoveel nominaties een goede winnaar te kiezen. De inzendingen waren heel divers: zorg, leefbaarheid, sport, cultuur en muziek. Als jury heeft het ons heel wat hoofdbrekens gekost om drie genomineerden en de uiteindelijke winnaar te kiezen,” herinnert Martijn Dadema zich. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Vrienden van de Tippe. Over waarom juist zij gewonnen hebben vertelt Martijn Dadema: “Het is een prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie. De groep heeft in korte tijd veel vrijwilligers aan zich gebonden en ze heeft veel taken samen met het Sportbedrijf opgepakt op het gebied van kassa- en kioskwerkzaamheden. Hiermee is de Stichting een inspiratie voor inwonersinitiatieven voor Heino en ook voor omliggende dorpen.”

Een airtrampoline voor de Tippe
Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de Stichting Vrienden van de Tippe het Goudhaentje won. Hoe gaat het nu bij de Tippe en wat is er met de geldprijs gedaan? We spreken Wouter de Waal, voorzitter van Vrienden van de Tippe. “We zijn ontzettend blij met de titel Goudhaentje 2016. Niet alleen vanwege de mooie cheque, die we uiteraard goed kunnen gebruiken, maar ook vanwege de erkenning voor het werk dat we doen. En dan heb ik het niet alleen over het bestuur, maar vooral over alle vrijwilligers die met elkaar helpen om het zwembad draaiende te houden.” De Vrienden van de Tippe zet zich al sinds 2012 in om het zwembad in Heino open én levendig te houden. “We timmeren flink aan de weg om de Tippe op de kaart te zetten. En met succes; in 2017 verkochten we meer abonnementen en hadden we meer dan 40.000 bezoekers,” vertelt de trotse voorzitter.

“We vinden dat de prijs bij moet dragen aan iets dat goed zichtbaar is voor iedereen. Kinderen zijn daarin heel belangrijk. Daarom hebben we besloten om een airtrampoline aan te schaffen. Zo’n airtrampoline is natuurlijk niet goedkoop, maar het gewonnen bedrag helpt ons een mooi eindje op weg.” In mei 2018, bij de opening van het seizoen kan er voor het eerst worden gespeeld op de nieuwe trampoline.


Wie wordt het Goudhaentje 2017?
Het Goudhaentje is dé prijs in Raalte voor een bijzonder initiatief. Een geldprijs van 1000 euro én een trofee voor mensen die iets unieks doen voor de samenleving in de gemeente Raalte.

Welk initiatief moet volgens jou het Goudhaentje 2017 worden? Nomineer nu jouw favoriet op www.raalte.nl/goudhaentje. Uit alle inzendingen kiest de 5-koppige jury, onder leiding van Martijn Dadema drie finalisten. Deze finalisten worden aan het eind van deze maand bekend gemaakt.

Stemmen
In december kun je stemmen op een van de drie finalisten. Wordt jouw favoriet de winnaar van 2017? De stem van het publiek telt mee als een stem in de jury.

Spelregels
Wanneer maak je kans om het Goudhaentje te winnen?

Jullie prachtige project, initiatief of idee:
• Zorgt ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen.
• Inspireert andere mensen
• Verdient een extra steuntje in de rug
• Is origineel of onderscheidend
• Is geen eendagsvlieg maar een echt blijvertje in onze gemeente

Het Goudhaentje van 2017 draagt bij aan één van de volgende punten:
• Inwoners van de gemeente Raalte elkaar vaker ontmoeten
• Mensen langer voor zichzelf en elkaar kunnen blijven zorgen.
• Meer mensen in de gemeente Raalte kunnen meedoen in onze samenleving
• De leefbaarheid in een van de kernen verbetert, zoals met een idee voor de openbare ruimte.

Door Redactie

Geef een reactie