Het kan zijn dat je interesse in bijen hebt omdat je iets wil doen aan de biodiversiteit van de natuur of dat je bent geïnteresseerd naar het gedrag van honingbijen. Het kan ook gaan om de honing als natuurproduct van de bijen. Als beginnende imker zal je merken dat de bijen een uitgekiende taakverdeling hebben. De communicatie onderling in en buiten de bijenkast is uniek! Bij deze hobby stap je in de wondere wereld van de honingbij en je voelt je meer verbonden met de natuur.

De Bijenhouders Vereniging Heino en omstreken geeft in de Basiscursus Bijen houden eerst de theorie en daarna word je het hele jaar begeleid door een praktijkbegeleider en de leraar van de vereniging. Deze keer wordt gestart met maximaal 10 cursisten, omdat de praktijkbegeleiding erg belangrijk is.

Op de woensdagavonden van 8, 15, en 22 februari en 1maart 2023 van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur in het Dorpshuus te Heino worden de theorielessen gegeven.

Vanaf maart tot en met oktober 2023 wordt een tiental praktijklessen gegeven en in september krijg je nog theorieles om je voor te bereiden voor het multiple choice examen.

Zo krijg je voldoende informatie en begeleiding over hoe je een bijenvolk moet verzorgen en wat je allemaal nodig hebt. In september maakt de vereniging je eigen volk winterklaar, zodat jouw bijen het jaar erop weer gezond kunnen uitvliegen.

Deze uitgebreide cursus kost € 250,= inclusief een bijenvolk, lesmateriaal, gratis 1 jaar lidmaatschap NBV + maandblad, koffie en/of thee en diploma.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van bijenhouden en wil je graag zelf bijen houden, dan kun je uitgebreide informatie krijgen bij de voorzitter van de vereniging Kees Koopman.

Telefoon 06- 22654525 of email ckoopmann@xs4all.nl.

Door Redactie

Geef een reactie