Wie van gezelligheid en creativiteit houdt, doet er goed aan om op 18 december een bezoek te brengen aan Haarle. Op deze dag zal er een unieke wintermarkt plaatsvinden.

De bezoekers van de wintermarkt worden op de locatie rondom de Veldkamp verrast met divers aanbod in entertainment, amusement, workshops en ruim 30 kramen. De Wintermarkt opent om 11:00 en duurt tot 16:00 en is gratis toegankelijk. Het parkeren kan bij de Manege of volg de borden met parkeeraanwijzingen. Iedereen is welkom en speciaal voor kinderen is er een kidsplein met diverse activiteiten.

Tweede editie

Dit is de tweede editie van de wintermarkt. In 2019 was de eerste editie en die is volgens de organisatie geweldig verlopen. Er was ambitie om de wintermarkt te continueren, maar toen kwam corona om de hoek kijken. De organisatie heeft niet stilgezeten, er zijn verschillende ideeën besproken en de eerste editie is meermalig geëvalueerd. De tweede editie van de wintermarkt wordt in een nieuw jasje georganiseerd. In deze editie zal alles gezamenlijk op één sfeervolle locatie plaatsvinden. Op deze locatie wordt voor alle leeftijden voldoende georganiseerd voor uren vermaak. De organisatie hoopt hiermee op een gezellig en sfeervol samen zijn.

De Wintermarkt

Tijdens het Haarlesfeest werd de eerste advertentie namens de Wintermarkt geplaatst: Unieke, creatieve deelnemers gezocht voor de wintermarkt. In het zonnetje bij de feesttent kwam de advertentie regelmatig voorbij. Waar velen nog niet moesten denken aan de winter, plopte bij diverse creatieve Haarlenaren de ideeën op. Het duurde niet lang of de organisatie had al veel aanmeldingen binnen van standhouders.

Wanneer het gaat over een uniek en creatief aanbod vergt dit veel voorbereiding. Veel deelnemers bieden handgemaakte producten aan die vanuit een hobby zijn ontstaan. De wintermarkt geeft juist hen de kans om hun producten aan te kunnen bieden en de bezoekers hun talent/ambacht te kunnen laten zien. In de afgelopen jaren is er duidelijk geworden hoe belangrijk het lokaal kopen is. Met zo’n ruim divers aanbod met allemaal deelnemers uit deze regio is het wel duidelijk dat Haarle als klein dorp ook heel groot kan zijn.

Uniek

Wat deze wintermarkt uniek maakt is dat je geen eigen bedrijf hoeft te hebben om standhouder te zijn. Sfeervolle kerstkramen met heerlijke lekkernijen, leuke hebbedingetjes, handgemaakte items, leuke kerstcadeaus, bloemsierkunst, houtwerken en meer wordt er aangeboden op 18 december in Haarle. Iedereen kent de grote massale kerstmarkten wel met het standaard aanbod.

Deze wintermarkt is uniek doordat de bezoeker vanaf binnenkomst verrast zal worden met muzikaal amusement van onder andere de koren Candle Lights en Popkoor Puur, op het sfeervolle wintermarkt plein kan men onder het genot van een hapje en een drankje de levende kerststal bewonderen of meedoen aan diverse creatieve workshops. Uiteraard zal hier de kerstman ook aanwezig zijn.

Speciaal voor kinderen is er een kidsplein, hier worden activiteiten georganiseerd voor kinderen. Onder andere: maak je eigen vogelhuisje, knutsel een kerstbal, naaldvilten, maak je eigen schilderij. De kinderen kunnen zich hier ook laten schminken.

Ambachten

De creatieve hobby’s van vroeger worden op deze dag ook gedemonstreerd, binnen bij de Veldkamp ga je deze dag even terug in de tijd. Zo zijn er dames aanwezig die op authentieke wijze wol spinnen, kan er een kijkje worden genomen in het beeldbank archief, en zal er een demonstratie midwinterhoorn blazen gegeven worden. Kortom een gezellig uitje voor alle leeftijden!

Informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom de Wintermarkt in Haarle? Volg de Wintermarkt op Facebook en Instagram. Meer informatie over de wintermarkt en of workshops zie: www.wintermarkt-haarle.nl.

Bij overige vragen kunt u mailen naar info@wintermarkt-haarle.nl.

Door Redactie

Geef een reactie