Stemmen? Waarom zou ik?!
In maart kiezen we samen een nieuwe gemeenteraad. Burgemeester Martijn Dadema vertelt: “De leden van de gemeenteraad nemen beslissingen die gaan over jouw dorp, buurt of wijk. Of het nu gaat om:
• De school waar je kinderen naar toe gaan;
• De locatie waar jij in de toekomst wellicht een woning kunt bouwen;
• Onveilige verkeerspunten die je graag anders ziet;
• De hoogte van de belastingen;
• Een nieuwe sporthal of -veld;
• De hulp die de gemeente aan jou biedt bijvoorbeeld om thuis te kunnen blijven wonen of om uit de schulden te komen;
Het begint allemaal met een besluit van de gemeenteraad. Door te stemmen op iemand die over veel dingen hetzelfde denkt als jij, laat jij weten wat jij belangrijk vindt. Dit is dus jouw kans om mee te beslissen over wat jij wilt veranderen en behouden in de gemeente Raalte.”

Oke, ik kom stemmen. Wat neem ik mee?
Als het goed is heb je je stempas thuis in de brievenbus ontvangen. Bewaar deze stempas goed, want zonder stempas kun je geen stem uitbrengen. Neem naast je stempas ook een legitimatiebewijs mee. Wil je de stem uitbrengen van iemand anders? Zorg er dan voor dat je deze tegelijk uitbrengt met je eigen stem. Neem daarnaast de ondertekende stempas en een kopie van het legitimatiebewijs van de ander mee.
Waar vind ik het stembureau bij mij in de buurt?
De verkiezingen zijn verdeeld over drie dagen: 14, 15 en 16 maart. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zijn een beperkt aantal stembureaus open. Iedereen is hier welkom. Op woensdag 16 maart zijn alle stembureaus open.
Kijk op www.raalte.nl/verkiezingen voor een overzicht van alle stembureaus

Meer weten over de gemeenteraadsverkiezingen?

Kijk op www.raalte.nl/verkiezingen.

We zien je graag op 14, 15 of 16 maart!

Reserveer een plek in de stemtaxi
Zoals we dat doen in Salland, maken we ook van de verkiezingen een feestje. Zo rijdt er bijvoorbeeld een ludieke stemtaxi rond. Wij pikken je op en brengen je hoogstpersoonlijk naar het stembureau. Verder kunnen we er nog niet te veel over verklappen, maar we garanderen je dat je deze rit niet wilt missen. Dus reserveer een plekje voor jezelf of iemand anders op 16 maart vanaf 14.00 uur.
Mail naar communicatie@raalte.nl.

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
t 0572 – 347799
e info@raalte.nl
i www.raalte.nl

Door Redactie