Programmeer je eigen dansfeest

Dansen is leuk en bewegen is gezond! En je kan er ook nog wat van leren. In de Bibliotheek in Raalte is op woensdag 24 mei Bieb, Bits en Bots. In deze workshop leren kinderen van 7 tot 14 jaar van alles over programmeren en digitale techniek. Met codeblokken op het beeldscherm kunnen ze precies aangeven wat een digitaal figuurtje gaat doen. Zo programmeer je de geweldigste dansmoves! Je begint met één figuurtje, en als het goed gaat staat er na een uur een hele crew uit zijn plaat te gaan.

Deze activiteit is gratis. Om zeker te zijn van een plek, kunnen deelnemers zich inschrijven via www.bibliotheeksalland.nl.

Achtergrond

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. De Bibliotheek Salland helpt daar graag bij, met de terugkerende workshops Bieb, bits en bots. Elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand, van 15.00 tot 16.00 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6 of 7–14 jaar.

Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de bieb vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij.

Door Redactie

Geef een reactie