Op dinsdag 12 december organiseert Bibliotheek Salland een workshop over digitaal lenen en lezen in hun vestiging in Raalte.

In de bibliotheek is een uitgebreide collectie e-books beschikbaar. Het proces van inloggen op de online bibliotheek, het lenen van boeken, het ophalen ervan en het overzetten naar een e-reader kan soms als uitdagend worden ervaren. Echter, met de juiste kennis wordt dit een stuk eenvoudiger. Aan het einde van de workshop worden bovendien handige tips gedeeld over het gebruik van de e-reader.

Deelnemers wordt verzocht een eigen laptop, e-reader en het benodigde kabeltje mee te nemen naar de workshop. Een lidmaatschap van de bibliotheek is vereist om e-books te kunnen lenen.

Voor diegenen die twijfelen of lezen op een e-reader of laptop geschikt is, is er de mogelijkheid om eerst langs te komen bij het Digitaal Café. Dit open inloopspreekuur over digitale zaken vindt elke week plaats op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek in Raalte. Deelname is gratis, maar reserveren wordt aangeraden via www.bibliotheeksalland.nl/winterklaar.

Door Redactie

Geef een reactie