Het personeelstekort in de zorg is zorgelijk. Ja, ook in Salland. Mensen worden ouder en hebben langer complexe zorg nodig. Dit, in combinatie met een krappe arbeidsmarkt en het feit dat er minder jeugd voor de zorg kiest, zijn de belangrijkste oorzaken. ZGR, de regionale ouderenzorgspecialist in Raalte, pakt het voortouw en gaat de personeelsuitdaging aan. Tijd voor actie. Hoe? Met een betere zichtbaarheid, minder bescheidenheid en een actievere werving.

Vijf geweldige zorglocaties

Frederike Boxman, P&O servicedesk medewerker, is dagelijks in de weer om nieuwe ZGR-helden te vinden. “Zorgpersoneel aantrekken heeft altijd onze prioriteit. Het is de kern van ons bestaan. Op de vijf zorglocaties in Raalte, Heeten en Lemelerveld hebben we ongeveer 550 geweldige medewerkers, maar we hebben er meer nodig. We willen niet teveel leunen op zzp’ers; we streven naar een vast team met zoveel mogelijk eigen gezichten. Fijner voor de collega’s en prettig voor onze cliënten.”

Advies gevraagd bij de overburen

Ouderenzorg is een specialisme. Personeelswerving en recruitment ook. Dus waarom niet aankloppen bij de overburen aan de Domineeskamp? Lang verhaal kort; ZGR en Het Huis van Werk Salland gaan de krachten bundelen om nieuwe collega’s te vinden. De eerste stappen zijn inmiddels gezet. Zo worden er dagelijks tien jobboards afgespeurd op beschikbare kandidaten. Jodi Harms, consulent bij Het Huis van Werk Salland, bijt zich hierin vast. “In mijn vorige baan was ik recruiter voor de zorg. Die ervaring komt nu supergoed van pas. Ik focus me vooral op VIG’ers (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor heb ik samen met onze job-marketeer, vier ZGR-medewerkers geïnterviewd om de ‘ziel’ van de functies én de locaties te ontdekken. Want als je gaat recruiten, moet je wel precies weten wat je kunt bieden. De jongens van Job-marketing gebruiken deze informatie voor het schrijven van vacatureteksten en het maken van de social mediaberichten.”

Bescheiden? Niet meer!

“Met de tekorten in de zorg, is recruitment slechts één van de oplossingen. Voor de lange termijn moeten er ook andere acties ondernomen worden”, zegt P&O adviseur Martine Scholten. “Wij hebben André Duteweert van Het Huis van Werk Salland gevraagd om hierin mee te denken en te adviseren. Eén van zijn bevindingen is dat we te bescheiden zijn. We zijn een warme Sallandse werkgever, dat zegt ook iedereen die hier werkt. Maar als je dat niet naar buiten brengt, blijft het een goed bewaard geheim. Sallanders zijn niet zo van borstklopperij en wij als ZGR ook niet. Daar moeten we onszelf dus overheen zetten en meer trots tonen. Het Huis van Werk Salland helpt ons daarbij.”

Eigen sfeer

De vijf zorglocaties van ZGR onderscheiden zich met een eigen identiteit. Dat maakt ZGR interessant voor werknemers. Als je locatie Brugstede in Lemelerveld binnenloopt, ervaar je een hele andere sfeer dan bij Angeli Custodes in Raalte of bij Stevenskamp in Heeten. Dat is best uniek. Wat de locaties gemeenschappelijk hebben, is de gemoedelijkheid en de onvoorwaardelijke inzet van het zorgpersoneel om de bewoners een fijn, warm verblijf te bieden.

Werken in de zorg is een roeping, geen beroep.

Ben jij een zorgheld? Dan weet je dat werken in de zorg een roeping is, geen gewoon beroep. Bij een buitengewone werkgever als ZGR in Raalte ben je meer dan welkom. Zij zoeken verzorgenden en verplegenden, zowel intramuraal als in de thuiszorg.

Interesse? Bekijk de volgende vacatures.

Het Huis van Werk Salland
Kaagstraat 10d, 8102 GZ Raalte
0572 35 40 50
info@huisvanwerksalland.nl
www.huisvanwerksalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie