De zomer op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen staat in het teken van proeven. Proeven van de rust en stilte, van de koelte van het bos van landgoed de Kranenkamp en de kloosterkerk.

Maar ook: proeven van de ingrediënten van eigen erf. Op zes vrijdagen in de maanden juli en augustus organiseert Nieuw Sion een bierproeverij, gevolgd door een kloostermaaltijd, geïnspireerd op het aanbod uit de eigen moestuin. En, alsof dat nog niet genoeg is, op de laatste vrijdag van juli en augustus is er een Kloostermaal speciaal.

Klooster Nieuw Sion is van oudsher een boerenklooster en ook nu gebruikt het klooster in haar bierbrouwerij én in de koffieschenkerij het liefst zo lokaal mogelijke ingrediënten. Graan en hop uit de directe omgeving, groenten, fruit en kruiden uit de eigen moestuin: zoveel mogelijk vers van ‘eigen erf’.

Bierproeverijen

Ongeveer een jaar geleden opende Klooster Nieuw Sion haar bierbrouwerij én tijdens de bierproeverijen (elk weekend, en in de zomer dus ook op diverse vrijdagen) vertelt bierbrouwer Frits alles over het brouwproces, kloosterbieren en uiteraard kan er geproefd worden van het Sion Kloosterbier.

Kloostermaaltijden koffieschenkerij

In de schaduw van de kloosterpoort, of in de verstilde binnentuin, proeven van de verse groentes uit de eigen tuin. Aan het eind van de vrijdagmiddag kan er aangeschoven worden voor een heerlijke kloostermaaltijd, waarna elke gast welkom is deel te nemen aan het avondgebed (18.00 uur) in de kloosterkerk.

Aan de proeverij en de maaltijd kan als combinatie deelgenomen worden, los aanmelden is ook mogelijk.

Data:

Vrijdag 7, 14 en 21 juli. Op 28 juli organiseert Nieuw Sion het maandelijkse Kloostermaal speciaal (zonder bierproeverij).
Vrijdag 4, 11 en 18 augustus. Op 25 augustus organiseert Nieuw Sion het maandelijkse Kloostermaal speciaal (zonder bierproeverij)

Meer informatie en tijden: www.nieuwsion.nl/programma

Door Redactie

Geef een reactie