DIEPENVEEN – Op zaterdag 15 juni kun je op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen genieten van alles wat er op het eigen erf van het klooster wordt geproduceerd. Jong en oud zijn die dag tussen 11.00 en 16.00 uur welkom op het klooster. De voorzijde van het klooster verandert in een gezellig ontmoetingsplein. Er zijn onder meer kramen met groentes uit de moestuin, huisgemaakte koffie, thee, taartjes én de eigen Sion Kloosterbieren.

De kloostergemeenschap op Nieuw Sion wil zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn, de droom is om producten ‘van eigen erf’ te gebruiken voor de maaltijden van gasten én leden van de woongemeenschap. Daarin heeft het klooster de laatste tijd een grote stap voorwaarts gemaakt. De eigen moestuin levert, mede door een nieuwe moestuinkas, steeds meer eigen groente en fruit op. Er wordt eigen kruidenthee gemaakt, taart gemaakt in het taartenatelier, koffie gebrand en kloosterbier gebrouwen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn op 15 juni veldboeketten uit eigen tuin beschikbaar en kun je onder meer genieten van huisgemaakte siroop en kloosterfriet.

Boeken en zusters Koningsoord

Naast al dat lekkers zijn er ook boeken van de kloosterzolders beschikbaar en zijn de zusters van Abdij Koningsoord, waarmee Nieuw Sion warme banden heeft, aanwezig met hun boekbinderij. Toegang tot de kloostermarkt is gratis. De opbrengst van de markt draagt bij aan het onderhoud van het kloostercomplex en de realisatie van de missie van Nieuw Sion.

Activiteiten

Naast gezellige zitjes zijn er kinderactiviteiten- en spellen. Daarnaast ben je welkom om de kloostertuin en kloosterkerk te bezoeken, en gebruik te maken van de mogelijkheid voor stille meditatie in de kloosterkerk (12.00 uur). Ook kun je op twee momenten (13.15 en 14.15 uur) meer te weten komen over onze missie als Nieuw Sion, in de Kapittelzaal.

Meer informatie en tijden: www.nieuwsion.nl/programma

 

Door Redactie