In de zomerperiode komt Bibliotheek Salland naar Raalte Zuid. In de week van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juli is het elke avond ZomerVoorleesFeest. Van 18.30 uur tot 19.15 uur zijn peuters en kleuters met hun ouders welkom in de beleef- en beweegtuin, bij de Hartkamp en Centraal Hart, Jan van Arkelstraat 15.

Elke avond wordt er voorgelezen uit het boek Woeste Willem. Jannet Nijerees van Bibliotheek Salland: ‘Na het voorlezen doen we steeds een activiteit met de kinderen samen met hun ouders. Die gaat altijd over het verhaal dat net verteld is. Zo koppelen we spelen en doen aan het lezen en luisteren. Het verhaal komt zo echt tot leven! We prikkelen de fantasie van de kinderen, en met de verhalen en spelletjes dagen we ze uit om nieuwe woorden te leren.

Tijdens het ZomerVoorleesFeest mogen kinderen boeken lenen en meenemen naar huis. Jannet Nijerees: ‘We spreken af dat de kinderen en hun ouders de boeken weer terugbrengen naar de bibliotheek. Daar krijgen ze een rondleiding van een bibliotheekmedewerker en wie nog geen lid is, kan gratis lid worden. Het lidmaatschap is altijd gratis voor kinderen tot 18 jaar.’

www.bibliotheeksalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie