“Het is het mooiste vak dat er is”, zegt Martin Vloedgraven zonder omwegen. “Het omgaan met je klanten en hen het juiste advies geven, op maat gesneden voor wat zij willen. Met de klant meedenken en creatieve oplossingen bedenken. Het houdt ons scherp en we krijgen er energie van, elke dag opnieuw.”

Zonwering Vloedgraven staat garant voor een groot aanbod aan keuzemogelijkheden. Vooral sinds zij in 2019 hun bedrijfspand annex showroom nieuw bouwden, is Zonwering Vloedgraven hét adres voor alles op het gebied van zonwering en buitenleven.

Sinds de start in 2008 is de onderneming gevestigd op de huidige zichtlocatie langs de N35, tussen Mariënheem en Raalte. Maar de showroom zag er toen heel anders uit dan nu. “In eerste instantie was deze ondergebracht in een gebouw achter onze woning, waarbij we aan de voorkant twee terrasoverkappingen tegenover elkaar hadden”, vertelt Martin. Maar de toenmalige showroom met werkplaats – bij elkaar zo’n 70 vierkante meter aan vloeroppervlak – werd in 2019 ingeruild voor een nieuwbouwpand, dat twee lagen aan zonwering-oplossingen biedt, verspreid over zo’n 400 vierkante meter aan showroom-ruimte. Afgelopen najaar volgde een verbouwing die nóg meer ruimte opleverde en het complete aanbod nog beter tot zijn recht laat komen.

Groot aanbod

“Bij zonwering hebben we het niet over een impulsaankoop”, aldus Martin. “Mensen nemen graag de tijd voor maatwerkoplossingen en willen daar soms best een eindje voor rijden. Deze zichtlocatie helpt daarbij; we hebben klanten uit de wijde omgeving. Wij spelen daarop in met een groot aanbod aan keuzemogelijkheden, gedegen advies en maatwerkoplossingen.”

Hij leerde het vak in de praktijk bij een werkgever in dezelfde sector en past zijn kennis en ervaring nu toe in zijn eigen onderneming. “In dit segment draait het vooral om vakkennis, advies en creativiteit”, legt Martin uit. “Dat is wat we extra bieden, naast ons uitgebreide aanbod. We denken mee met onze klanten. We komen ook graag bij hen thuis om precies te kunnen vaststellen wat wél en niet mogelijk is.”

Als mensen van de praktijk meten ze alles zelf in en wordt alles door de vakmensen van het eigen montageteam gemonteerd. Ook het onderhoud en eventuele reparaties voert Vloedgraven zelf uit. “Alleen zó kun je garanderen dat de zonwering optimaal tot zijn recht komt. Alles kan op maat worden aangepast, zodat elk huis of bedrijfspand een eigen, unieke uitstraling meekrijgt.”

Vanwege de toenemende vraag wil Vloedgraven het huidige team uitbreiden. “We zijn met name op zoek naar extra monteurs, maar ook nieuwe verkoopmedewerkers zijn welkom”, laat Martin weten. Eventueel kunnen geïnteresseerden intern verder worden bijgeschoold. Wie belangstelling heeft, kan informeren via de website of de showroom binnenlopen.

Binnen- en buitenzonwering

Buitenzonwering (denk aan knikarmschermen, rolluiken, screens en markiezen) zorgt overdag voor verkoeling in huis en voorkomt de verkleuring van vloeren en meubels. Veel producten zijn van erkende namen op dit gebied, zoals Weinor en Verano. Binnenzonwering (jaloezieën, lamel- en plisségordijnen, rol- en vouwgordijnen) draagt bij aan meer privacy, zorgt voor een beter woon- en werkklimaat en weerkaatst het zonlicht.

Vloedgraven biedt ook Somfy Smart Home oplossingen. Dit geeft jou de controle, maakt jouw leven gemakkelijker en comfortabeler en zorgt voor gemoedsrust, waar je ook bent. Je kunt zonwering, rolluiken, raamdecoratie, e.d. bedienen met jouw smartphone of tablet. MotionBlinds levert slimme technologie voor raambekleding en BECE zorgt voor sfeerbepalende, op maat gemaakte raamdecoratie, zoals jaloezieën, plissé- en rolgordijnen.

Op de benedenverdieping van de showroom zijn vooral rolluiken, screens en zonneschermen te zien. De bovenverdieping biedt een staalkaart van uitgebreidere en soms ook exclusievere opties, zoals een lamellendak, een terrasoverkapping of een pergolazonwering, die verkoeling biedt tegen de felle zon.

Duurzame kwaliteit

Steeds vaker zijn zonweringproducten duurzaam, bijvoorbeeld doordat de motoren draaien op zonne-energie. Er zit dan een zonnepaneel op de kast en een batterij in de motor die ervoor zorgt dat de energie wordt opgeslagen. Voordeel is ook dat je geen stroompunt nodig bent.

“Ook de gebruikte materialen worden steeds duurzamer, en kwalitatief steeds beter”, weet Martin. “Fabrikanten houden rekening met het veranderende klimaat. Niet alleen wordt het overwegend steeds warmer, maar het materiaal moet ook een stevige wind kunnen doorstaan. Ook hier zijn altijd goede oplossingen voor te bedenken.”

Zonwering Vloedgraven biedt altijd advies op maat. Martin en zijn team nemen graag de tijd voor een uitgebreid adviesgesprek over de mogelijkheden. Dit kan mét of zonder afspraak.
Graag verwelkomen we u in onze showroom om de mogelijkheden te zien en te bespreken. De verse koffie staat klaar!

Zonwering Vloedgraven,
Nijverdalseweg 11, Mariënheem,
Tel. 0572 – 745 636
info@zonweringvloedgraven.nl
www.zonweringvloedgraven.nl

Scan de qr code om onze showroom te bekijken.

 

Door Redactie