Van zaterdag 14 oktober 12:00 uur tot en met zondag 15 oktober 12:00 uur staat Zwolle 24 uur lang in het teken van de Hanze! 24 uur lang bruist de stad van cultuur. Denk aan een ambient experience tijdens zonsondergang op het Panoramadak van Academiehuis Grote Kerk, Lezergamen in de Stadkamer, een heuse Hanze Jacht en een Museum by Night speurtocht bij Museum Anno.

24 uur feest van cultuur

Er is veel te beleven tijdens dit weekend in Zwolle. Ruim 35 Hanze evenementen en activiteiten staan op het programma. Wat te denken van een Biecht in de Nacht bij Taboe, een interactieve DJ-set bij Museum de Fundatie, een muzikale reis ‘all over the globe’ met LUX in Hedon en een tijdelijke editie van typfestival Totaal Getikt bij Eureka. In Zwolle is 24 uur Hanze de afgelopen maanden bijna uit zijn voegen gebarsten. De grote culturele instellingen van Zwolle hebben de handen ineengeslagen samen met o.a. de Nachtburgemeesters, Eureka en Buro Ruis om van 24 uur Hanze een feest voor iedereen te maken.

Op zoek naar de Hanze

Tijdens 24 uur Hanze vindt een spectaculaire vossenjacht plaats die alle evenementen aan elkaar verbindt. Tijdens deze Hanze Jacht krijgen deelnemers 24 uur de tijd om zo veel mogelijk “Hanzen” verspreid door de stad te spotten. Bijna 1.000 jaar geleden zetten de Hanzesteden hun handtekening onder het Hanzeverbond. Nu anno 2023 verzamelen inwoners en bezoekers van Zwolle minimaal 9 handtekeningen om zo het Hanzeverbond nieuw leven in te blazen. Het startschot is op zaterdag 14 oktober om 12.00 uur op het Rodetorenplein waarna de ‘jacht’ zich verspreidt door de stad. Alle partners van 24 uur Hanze participeren in dit onderdeel van 24 uur Hanze. Via een speciaal Instagram account (@24uurHanze) kun je meer informatie krijgen over de verblijfplaats van de Hanzen.

Hanzejaar 2023

In het kader van het Hanzejaar 2023 vieren op 14 oktober negen Hanzesteden in Nederland 24 uur lang de Hanze. Iedere stad geeft haar eigen invulling aan het programma, maar er is één gemene deler: cultuur. Als klap op de vuurpijl zijn dan ook de meeste musea op 14 oktober ’s avonds exclusief geopend voor deze bijzondere gelegenheid.

Ontdek de plekken waar je normaal alleen overdag komt tijdens 24 uur Hanze! Meer informatie over 24 uur Hanze en de vele evenementen en activiteiten die gaan plaatsvinden: www.hanzejaar-zwolle.nl en www.hanzeroutes.com.

Door Redactie

Geef een reactie